Suora

 • Miesten pujottelun 2. lasku, Flachau
 • Urheilustudio 30.1.
 • Naisten yhteislähtö, Oberhof
 • Urheilustudio 30.1.
 • Zakopane, miesten kilpailu
 • Zakopane, miesten kilpailu
 • Urheilustudio 31.1.
 • Urheiluruutu
 • Zakopane, miesten kilpailu
 • Urheilustudio 31.1.
 • Äidin ja mummin teränjäljissä - Emmi Peltonen on taitoluistelija kolmannessa sukupolvessa
 • Urheiluruutu

Ilveksen luoma ulkojääkonsepti kiinnostaa muita liigaseuroja: "Ryntäämme kaikki viikonloppuna Tampereelle"

Viikonloppuna pelattaviin Tampereen ulkoilmaotteluihin riittää vielä lippuja. Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto uskoo, että perjantain paikallispeli myydään loppuun.

Jääkiekon miesten SM-liiga
pekka saravo
Tappara ja Ilves kohtasivat edellisen kerran ulkojäillä joulukuussa 2013.Tomi Hänninen

Tampereella järjestetään viikonloppuna massiivinen kaksipäiväinen kiekkotapahtuma. Sorsapuiston ulkojäillä pelataan ottelut perjantaina ja lauantaina.

SM-liigaa on pelattu ulkona ennenkin, mutta viime vuosien tapahtumista Tampereen ottelut eroavat siinä, että katsojat pääsevät lähemmäs kaukaloa.

- Tämä on varmaan ensimmäinen, jossa aidosti näkee sen jääkiekko-ottelun läheltä ja vierestä. Katsomot alkavat nousta aika jyrkästi siitä muutaman metrin päässä kaukaloa. Kaiken lisäksi siinä on läpinäkyvä kaukalo plekseineen, että näkee ne lähitaistelutkin ihan vierestä, Tampereen Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto kertoi.

Ilves on viikonlopun ulkojäätapahtuman järjestäjä. Perjantaina vieraaksi tulee paikallisvastustaja Tappara ja lauantaina Helsingin IFK. Sorsapuistoon on rakennettu 13 000 katsojaa vetävä hevosenkengän muotoinen katsomo.

- Perjantaina paikallisottelussa meillä on mahdollisuus saada se täyteen. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, viimeisten päivien aikana myydään vielä paljon lippuja. HIFK-otteluun on myyty pari tuhatta lippua vähemmän, Honkalehto sanoi keskiviikkona.

Kiinnostusta saattaa laimentaa, että Leijonat pelaa samana viikonloppuna Venäjällä. Tähtipelaajista muun muassa SM-liigan pistepörssiä johtava Tapparan Henrik Haapala sekä HIFK:n Teemu Eronen ja Roope Hintz ovat maajoukkueen matkassa.

Muut liigaseurat kiinnostuivat konseptista

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi pitää tulevaa viikonloppua runkosarjan kohokohtana.

- Ulkojäätapahtuman ainutlaatuisuutta korostaaksemme meillä on ollut tapana, ettei näitä vedetä kaudessa montaa. Nyt on ihan uusi konsepti. Odotan, että tämä on paras ulkojäätapahtuma, jota tässä maassa on koskaan nähty, Kallioniemi sanoi.

Kallioniemen mukaan moni liigaseura on kiinnostunut Ilveksen luomasta konseptista.

- Meillä on useampia liigapaikkakuntia, joissa tonttia tällaiselle löytyisi hyvin. Ryntäämme kaikki viikonloppuna Tampereelle ja katsomme, miten se homma toimii. Katsomme olisiko sama konsepti tai joku versio tästä ensi kaudella jossain, Kallioniemi totesi.

- Moni liigaseura on kysynyt, miten tämä homma on rakentunut. Tietysti toivon, että saadaan viikonlopun aikana tehtyä sellainen pioneerityö, ettei tämä takuulla jää viimeiseksi Suomessa, Honkalehto sanoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat