1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

Porissa venytettiin verkkoja, puolustaminen "pari päivää vanhaa makaronilaatikkoa"

Porin Ässien Niko Peltola. Kuva: AOP

PORI. Länsirannikon taistelussa liigapisteistä Ässät haki revanssia parin viikon takaisesta tappiostaan TPS:lle. Pitkän illan jälkeen isännille jäi käteen vain yksi piste, kun TPS vei kaksi pistettä voittomaalikisan jälkeen lukemin 5–6.

Varsinkin Ässien puolustuspeli on ollut viimeisissä otteluissa hyvää. Keskiviikkona puolustaminen omien maalien edustoilla oli molemmilla onnetonta ja maalivahtien nenien alta iskettiin irtokiekkoja maaliin surutta. Vauhdikas maali-iloittelu oli varmasti yleisön mieleen. Tunnetta Isomäki Areenassa nostivat paitsi maalit myös torikokoukset. Molemmilla joukkueilla tuntui olevan tuomareille paljon asiaa.

- Olihan se melkoinen peli. Se oli sellaista pari päivää vanhaa makaroonilaatikkoa, ei oikein mistään kotoisin, varsinkaan puolustuspäässä, sanoi Ässien puolustaja Niko Peltola

TPS:n hyökkääjä Jerry Ahtola oli Peltolan kanssa samaa mieltä.

- Oli sanalla sanoen aika erikoinen peli. Kun yksitoista maalia tehdään kiekkopelissä, siellä on sattunut ja tapahtunut, puhalteli Ahtola.

- Välillä pelattiin liian passiivisesti, välillä taas ylihyökättiin. Ihmeellinen peli molemmilta.

Ahtolan kikkakirjassa tilaa

Osittain torikokouksien ja maalimässäilyn takia kiekkoilta Porissa venyi todella pitkäksi. Ottelu oli ohi vasta, kun kello näytti 21.15. Viihdettä tarjoiltiin koko rahalla ja Jerry Ahtolakin pääsi näyttämään kikkakirjansa sivuja. Mies polkaisi alivoimalla yksin läpi, kun Ässien Jere Seppälä yritti pistää kiekkoa punaviivalta päätyyn ja Ahtolan katkaisi vedon. Kiekko kohta hallitusti maalissa.

- Minun kikkakirjasta ei kovin montaa sivua löydy. Tuo on yksi niistä jutuista, joka toimii joskus, hyvä, että nyt meni, Ahtola naureskeli.

- Siinä tilanteessa olin juuri istunut kympin käytösrangaistuksen, ei ollut ihan rapein jalka, mutta hyvä näin.

Ahtola sai kympin, kun protestoi saamaansa estämisjäähyä. Mies otti ottelun jälkeen kympin piikkiinsä.

- Oma vika se oli. Tunteet oli pinnassa ja aika pahasti tuli sanottua. En viitsi tässä nyt lähteä sitä kertaamaan. Pitäisi pystyä olemaan rauhallisempi.

Peltolan maalit laiha lohtu

Ässien koko joukkue on tuskaillut maalinteon kanssa pitkin kautta. Keskiviikkona sekä Antti Jaatinen että Niko Peltola tekivät kauden avausmaalinsa. Peltola iski niitä saman tien kaksi. Maalit olivat kuitenkin laiha lohtu, kun omissa kolisi samaan tahtiin.

- Tuollaista se on, kun on ei ole mukana sataprosenttisesti. Ei Jyrki Aho meitä kuitenkaan aivan lyttyyn haukkunut. Pitää unohtaa tämä ja mennä perjantaita kohti, Peltola kertoi.

Mies oli ottelun jälkeen kuitenkin helpottunut, kun kauden maalitili aukesi. Vetoja ylivoimavastuutakin saava Peltola on lähettänyt kauden aikana jo yli 100, mutta osumatarkkuudessa on ollut paljon parannettavaa. Nyt osui ja apina selästä tippui Isomäen jäähän

- Kyllä minä sitä miettinyt olen, vaikken itseäni minään patriklaineena pidäkään. Kun saa ylivoimaakin pelata, pitää osua.