Hyppää sisältöön

Romar pääsee tositoimiin liki 10 kuukauden tauon jälkeen – "Nämä kisat ovat osa paluusuunnitelmaa"

Andreas Romar on joutunut olemaan pitkään sivussa alppirinteistä polvivamman takia. Perjantaina hän pääsee vihdoin starttaamaan maailmancupissa.

Andreas Romar Kuva: All Over Press / Timo Korhonen

Andreas Romar joutui viime helmikuussa isoon polvileikkaukseen eturistisiteen ja kierukan hajoamisen takia. Kuntoutus kesti seitsemän kuukautta, mutta lokakuussa alppiässä pääsi vihdoin rinteeseen – harjoittelemaan.

Nyt Romarin kunto on sen verran kova, että hän on valmis avaamaan kilpailukautensa. Romar laskee Italian Val Gardenassa maailmancupin super-G:n ja syöksyn.

- Treenilaskuja maailmancup-olosuhteissa on vasta pari takana, joten pitää muistaa realiteetit. Nämä kisat ovat osa paluusuunnitelmaa, ja nyt on tärkeää saada laskettua paljon kunnon laskuja, Romar kertoi Ski Sport Finlandin tiedotteessa.

- Vaikka Val Gardenan radassa on paljon hyppyjä ja sitä myöten alastuloissa polveen tulee paljon rasitusta, niin polvi ei ole harjoituksissa ottanut yhtään niin sanotusti itseensä.

Romar ei ole asettanut viikonlopun kilpailuihin varsinaisia tavoitteita. Hän tavoittelee tällä kaudella vielä paikkaa helmikuisiin MM-kisoihin St. Moritzissa ja onnistumista siellä. Vielä pidemmän tähtäimen tavoite häneltä löytyy vuoden 2018 Pyeongchangin olympialaisissa.

- Ei voi tietenkään ajatella, että pystyisin realistisesti haastamaan kärkeä. Mutta toki kisatilanne on aina kisatilanne ja kilpailemaan sinne lähdetään, Romar tuumi tulevasta kisaviikonlopusta.

Edellisen kerran Romar kilpaili maailmancupissa 20. helmikuuta 2016. Tuolloin hän sijoittui Chamonix’n syöksyssä 31. sijalle.

.
.