Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: puolivälierä NOR - ENG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Venäjän dopingskandaalilla raju seuraus? – kaksi ampumahiihdon supertähteä harkitsee boikottia

Ampumahiihdon moninkertaiset olympiavoittajat Martin Fourcade ja Emil Hegle Svendsen ovat ottaneet tiukan kannan Venäjän dopingskandaaliin.

ampumahiihto
Martin Fourcade.
Martin Fourcade.AOP

Kaksi ampumahiihdon supertähteä Martin Fourcade ja Emil Hegle Svendsen harkitsee boikottia lajin maailmancupin kisoista. He boikotoisivat, jos venäläiset ampumahiihtäjät eivät saisi rangaistuksia tuoreimman dopingskandaalin jälkeen.

Torstaina kansianvälisen ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Anders Besseberg vahvisti, että viime perjaintaina jullkaistussa McLarenin raportissa on 31 ampumahiihtäjän nimet. McLarenin raportista ilmeni, että yhteensä yli tuhat venäläistä urheilijaa on ollut mukana tai hyötynyt dopingtestien manipulaatiosta.

Sotshin olympiakisojen kaksinkertainen kulta- ja hopeamitalisti Fourcade odottaakin nyt kunnon käsittelyä.

– Se on monimutkainen asia. Ensimmäiseksi pitää saada faktat pöydälle. Mutta haluan nähdä toimintaa. IBU:n (kansainvälinen ampumahiihtoliitto) täytyy ottaa asia käsittelyyn. Heidän pitää olla tiukkoina huijareille. Sillä niitä ei ole vain yksi tai kaksi, vaan 31, Fourcade lataa NRK:lle. (siirryt toiseen palveluun)

– Toivon, että heillä on tarpeeksi munaa antaa kilpailukieltoa. Jos niin ei käy, niin ampumahiihtäjät tekevät omat ratkaisunsa.

Ratkaisu voi olla jopa maailmancupin kisojen boikotointi.

– Jos heille (venäläisille) ei tule seurauksia, niin rohkaisisin joukkuetovereita ja kisakumppaneita siihen, parhaillaan miesten maailmancupia johtava Fourcade painottaa.

Hän kuitenkin toivoo, että siihen ei tarvitse ryhtyä.

– Uskon, että IBU tekee oikein. Heillä on paljon todisteita. Heidän täytyy ottaa kovat keinot käyttöön, Fourcade sanoo.

Norjalainen Emil Hegle Svendsen tukee Fourcaden ehdotusta.

– Meillä ei voi olla hujareita. Mielestäni IBU:n pitää asettaa nyt esimerkki, että tätä ei suvaita. Tuen pannaa, mutta se on harmillista, nelinkertainen olympiavoittaja Svendsen toteaa.

Venäläisampumahiihtäjät itse pitävät kommentteja liian rajuina.

Anton Shipulinin mielestä IBU:lta puuttuu todisteita rangaistuksiin.

– Toivon, että reaktiot ovat oikeutettuja. Olemme nähneet McLarenin raportit, mutta emme tarpeeksi todisteita syytöksiin, Sotshin 4x7,5 kilometrin viestin olympiavoittaja Shipulin sanoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat