Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan

Ruotsin hiihtopomoilta vaatimus: Dopingraportin venäläisnimet täytyy julkaista

Ruotsin hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Rikard Grip ja Hiihtoliiton maastohiihtopäällikkö Johan Sares vaativat McLarenin raportissa esilletulleiden venäläishiihtäjien nimiä julki.

hiihtolajit
Rikard Grip
Rikard GripAOP

Ruotsin hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Rikard Grip vaatii kansainväliseltä hiihtoliitolta (FIS) pikaisia toimia. FIS julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jonka mukaan viime perjantaina julkistetussa McLarenin raportissa on nimetty myös venäläishiihtäjiä. Raportissa todettiin yhteensä yli tuhannen venäläisurheilijan olleen kokonaisuudessaan mukana tai hyötyneen dopingtestien manipulaatiosta. Lisäksi 12 venäläisen Sotshin olympialaisten mitalistin virtsanäytteitä sisältäviä pulloja on väärennetty.

Gripin mukaan nyt koko Venäjän joukkue on epäiltynä.

– Meidän täytyy silti kunnioittaa ja olla nöyriä sitä kohtaan, että jotkut venäläiset hiihtäjät voivat kilpailla puhtaina, Grip kommentoi Expressenille. (siirryt toiseen palveluun)

– Mutta toistaiseksi ilman nimiä kaikki tulevat tuomituiksi spekulaatioissa. Siksi toivon kaikkien puolesta, että nimet julkaistaan. Saisimme selvyyttä.

Grip ei kuitenkaan halua ottaa kantaa siihen, pitäisikö venäläiset hyllyttää kokonaan Tour De Skiltä tai maailmancupin kilpailuista.

– FIS päättää. Tuossa kysymyksessä olen vain maallikko, Grip muotoilee.

Ruotsin Hiihtoliiton maastohiihtopäällikkö Johan Sares on samoilla linjoilla Gripin kanssa.

– Sitä rupeaa pelkäämään pahinta. Kun puhutaan tuhannesta tapauksesta, niin on vaikea ottaa sitä yksittäisinä tapauksina, Sares toteaa.

Hänen mukaansa FIS:n pitäisi myös ottaa seuraava askel tapaukseen.

– On erittäin tärkeää, että voimme tarkentaa, mistä on kyse. Muutoin se on vain märkä rätti koko lajin päälle, Sares painottaa.

– En tiedä, kuinka vahvat todisteet heillä on. Mutta jos heillä on todisteita dopingista, niin nimet pitää kertoa. Niin nopeasti kuin mahdollista.

Hiihdon maailmancup jatkuu viikonloppuna Ranskan La Clusaz’ssa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat