Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Elävä arkisto esittää
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros

Tiukka sopimuspykälä velvoittaa Mercedestä – Hamiltonilla rooli Rosbergin korvaajan valinnassa

Mercedes ei saa tehdä sopimusta Nico Rosbergin korvaajan kanssa ennen kuin on jutellut siitä tallin toisen kuljettajan Lewis Hamiltonin kanssa.

urheilu
Lewis Hamilton kuvassa
AOP

Mercedeksen on pakko keskustella brittikuljettajansa Lewis Hamiltonin kanssa ennen kuin se valitsee Nico Rosbergin korvaajan tallin toiseen autoon.

– Yksinkertaisesti, kun he ovat listanneet haluamaansa kuljettajat viiteen, niin sopimukseni mukaan tallin täytyy jutella kanssani, kolminkertainen mestari Hamilton sanoi Channel 4 -kanavan haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

– He voivat ottaa kenen tahansa kuljettajan, Sebastianin (Vettel), Fernandon (Alonso) tai kenet tahansa haluavat. Ajoin Fernandoa vastaan ensimmäisellä kaudellani (McLaren, 2007 ja voitin hänet. Se ei huoleta siis minua. Ajan mielelläni ketä tahansa vastaan. Mutta sen pitää perustua tallin parhaaseen, ei parhaisiin ideoihin, Hamilton sanoo.

Mercedes on hakenut Rosbergille korvaajaa sen jälkeen, kun hän ilmoitti uransa lopettamisesta vain viikko voittamansa maailmanmestaruuden jälkeen.

Ykkösehdokas Rosbergin korvaajaksi on spekulaatioissa noussut Willliamsin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas. Williams on kertonut myös, että Bottas on vapaa siirtymään pois tallista, mikäli he saavat kokeneen kuljettajan Bottaksen tilalle.

Mercedes on ilmoittanut kertovansa Rosbergin korvaajasta aikaisintaan ensi vuoden puolella 3. tammikuuta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat