Ässät pisti pitkän putken poikki - "Kaikki halusivat voittaa Jyväskylässä"

JYPin ailahtelevat otteet jatkuivat, kun se hävisi kotihallissaan Ässille 0-3. Yksi porilaisten voiton takuumiehistä oli 33 kertaa torjunut Andreas Bernard.

Kuva: Tomi Hänninen

**JYVÄSKYLÄ. **Keski-Suomessa sijaitseva kiekkokaupunki on perinteisesti ollut Ässille vaikea paikka. Edellisen kerran se oli hakenut täydet pisteet Hippokselta tammikuussa 2014. Tämä tiedettiin porilaisjoukkueessa.

- Aamulla puhuttiin, että Ässät voitti tuolloin viimeksi. Nyt oli niin, että kaikki halusi voittaa Jyväskylässä tänään. JYP oli tosi hyvä alussa, me oltiin siinä vaiheessa vielä ”bussissa”. Sitten tultiin hyvin peliin sisään, ja toinen erä oli meidän. Kolmannen erän aikalisässä saatiin miettimisaikaa, sen jälkeen homma oli hyvin hallussa, kertasi Ässien maalivahti Andreas Bernard.

JYPin peliotteiden ailahtelevaisuus jaksaa hämmästyttää keskisuomalaista kiekkoyleisöä. Pitkältä sairaslomalta keskiviikkona peliin palannut JYPin Anssi Löfman näkee syitä aaltoileville peliesityksille.

- Meidän pitää saada hyökkäykset toimimaan myös lyhyillä syötöillä. Pitää olla tiiviinä omassa päässä, jotta päästään reagoimaan yhdessä hyökkäyspeliin ja pelaamaan kiekolla ja syötöillä eteenpäin, Löfman summasi.

Ässien ylivoimapeli on ollut liigan heikointa, alivoima liigan parasta. JYPiä vastaan ylivoimalla kolmesta maalista syntyi kaksi.

- Tosi paljon ollaan viime aikoina harjoiteltu ylivoimaa. Koko ajan sitä yritetään parantaa. Kyllä se sieltä pikkuhiljaa tulee, Bernard kertoi.

Sekä Ässillä että JYPillä on vielä yksi ottelu ennen lyhyttä joululomaa. Ässät kohtaa tiistaina Porissa KooKoon, JYP Hämeenlinnassa HPK:n.

Jussi Lindroos