Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pikkupoikien pihapelejä ja isojen miesten ratkaisuja 11 000 katsojan edessä

Sorsapuiston ulkoilmapeli Ilveksen ja Tapparan välillä herätti tunteita, muistoja ja toiveita.

urheilu
Marcus Fagerudd, Ilves #77, Juhani Jasu, Tappara #61
Marcus Fagerudd, Ilves #77, Juhani Jasu, Tappara #61Tomi Hänninen

*TAMPERE. *Ilves-kansa vaelsi katsomoihin ja ruotsalaisen konseptin vaatimuksesta pakottautui tiiviisti vierekkäin. Läheisyys luo lämpöä ja se oli tarpeen pikkupakkasen purressa.

Muistojakin tapahtuma herätti, moni pelaajista hehkutti pikkupoika-aikojen muistoja.

- Siinä oli pihapeliä ratkaisussa, se kruunasi tapahtuman. Eikös ulkojäillä yleensä pelata kolme vastaan kolme. Onneksi se kääntyi meidän maaliin ja voittoon, Tapparan ratkaisija Veli-Matti Savinainen kuvaili ammattilaisuransa ensimmäistä ulkoilmapeliään.

- Pienenä on näin vietetty päiviä ja sitten kun valot on menneet kiinni, silti on jääty pelailemaan. Silloin vaan ei ollut 11 000 katsojaa, Savinainen jatkoi.

- Puuttui vaan, että Pohjosen Vellu olisi pyöritellyt meidän varpaita. Hieno tunnelma oli, Tapparan Jukka Peltola tunnelmoi omia pihapelimuistojaan.

Puolustaja Aleksi Salonen saalisti Sorsapuistossa kolme syöttöä, ilta oli varmasti hänellekin ikimuistoinen. Ikimuistoisin ilta oli todennäköisesti kuitenkin Tapparan kahdelle liigadebytantille. Harvoin jääkiekkoilija, saati kaksi kiekkoilijaa pääsee aloittamaan ammattilaistaivaltaan ulkoilmatapahtumassa 11 000 katsojan edessä.

- Oli hieno kokemus. Hampaankoloon jäi, kun ei läpiajo mennyt sisään, liigadebyyttinsä Tapparassa tehnyt Anton Levtchi kertoi.

- Itse en muista ekaa omaa otteluani mutta kaverit varmaan muistavat, Savinainen nauroi Levtchin ja Toni Utusen ensimmäiselle ottelulle.

Ilves-nousu lämmitti vain hetken

Ilves oli ottelussa hyvin mukana, siitä huolimatta, että Tappara herkutteli kolmannessa erässä jo 3-1 -johdossa. Kylmettyneimmät Ilves-fanit luovuttivat tuossa vaiheessa pelin ja hiippailivat alas katsomoista, aavistuksen vain liian aikaisin. Markus Jokinen ja Michael Keränen toivat Ilveksen vielä tasoihin. Keräsen tasoitusmaali vajaat kaksi minuuttia ennen varsinaisen pelin päätöstä tuli oivalliseen saumaan, myös hyökkääjälle.

- Sain kiekon hyvälle paikalle, ammuin sinne päin. Jostain se meni, Michael Keränen tyytyi kuvailemaan ensimmäistä maaliaan uudessa Ilves-pestissään.

- Maalit ja onnistumiset aina lämmittävät mutta nyt jäätiin vaan yhteen pisteeseen, se ei ole kiva juttu, Keränen jatkoi.

Michael Keränen oli mukana tamperelaisten edellisessä ulkoilmatapahtumassa - joulukuussa 2013 Ratinassa. Sorsapuiston järjestelyt saivat kiitosta etenkin jään osalta.

- Nyt oli jo vähän jääkiekon näköistä. Oli paljon parempi jää kuin silloin Ratinassa, Keränen kiitteli.

- Pitää ladata nopeasti akut, huomenna tulee Hifki, silloin pitää olla valmiina. Nyt jaloille tulee vähän kylmä, Keränen kuittasi – sandaaleissaan.

Valmentajien ääni ei kuulu

- Koutsin ääni ei kuulu, se on ehkä hyväkin, päävalmentaja Karri Kivi virnisti puolestaan poikkeukselliselle tapahtumalle.

Ilves pelaa ulkoilmakokemuksestaan viisastuneena lauantaina Helsingin IFK:ta vastaan.

Päävalmentaja Kivi puhui useaan otteeseen parista pelillisestä seikasta – paljastamatta kuitenkaan tarkemmin, mitä ilvesläisillä on ollut työn alla.

- Meillä oli kaksi juttua, jotka meillä oli painopisteenä ennen matsia, kyllä ne tänäänkin vaan konkretisoitui. Kyllä meidän täytyy niihin saada jotain lisää… mutta äläkä kysy, mitä ne on, en sano, Kivi sanaili.

- Vaikka hieno päivä oli mutta ei tässä pelin jälkeen ole muuta väliä kuin että voitto vai tappio. Jatkoaikadraamaa, meillä kolme-ykkönen, ei tehdä, sitten toiseen päähän heiluu. Nyt on yksi piste vähemmän, Kivi voivotteli.

Sari Sirkkiä-Jarva

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat