Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Mäkäräinen ei vaivaa boikotilla päätään – "Tästä on turhaa nostaa isompaa draamaa"

Ampumahiihdon moninkertaiset olympiavoittajat Martin Fourcade ja Emil Hegle Svendsen kertoivat perjantaina olevansa valmiita boikotoimaan maailmancupin osakilpailuja Venäjän dopingkohun takia. Kaisa Mäkäräisen mukaan kyse on vain Venäjän osakilpailuista.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa MäkäräinenAOP

Martin Fourcade ja Emil Hegle Svendsen kertoivat perjantaina Nove Mestossa pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että he aikovat boikotoida maailmancupia, jos Kansainvälinen ampumahiihtoliitto (IBU) ei ota Venäjän dopingskandaalia käsittelyynsä.

IBU:n puheenjohtaja Anders Besseberg on vahvistanut, että viime perjantaina julkaistussa McLarenin raportissa on peräti 31 venäläisen ampumahiihtäjän nimet.

Kaisa Mäkäräinen ei ole päätänsä vaivannut boikottipuheilla. Hänen mukaansa boikotti koskisi vain Venäjän maailmancupeja.

- Maailmancup on Venäjällä vasta joskus maaliskuussa. Uskon että siihen mennessä ihan varmasti niin IBU kuin moni muu lajiliittokin tekee joitain peliliikkeitä. Mitä ne sitten ovat ja ketä koskevat, se jää nähtäväksi. Ei minulla ole siihen sen kummempaa sanottavaa. En vaivaa päätäni asialla, Mäkäräinen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Jos urheilijoiden boikotti kuitenkin toteutuu, onko Mäkäräinen siinä mukana? Tämän pohtiminen on joensuulaisen mielestä turhaa jossittelua.

- Sinne on vielä niin pitkä aika. Sitä ennen on kolme maailmancupin viikonloppua ja MM-kisat. Paljon ehtii tapahtua monella eri rintamalla. Tulevaisuudella jossittelu on turhaa. Antaa nyt asianomaisten tahojen selvittää, mitä on menneisyydessä tapahtunut ja katotaan sitten sen jälkeen, mitä tapahtuu.

Mäkäräisen mukaan muiden urheilijoiden suhtautuminen venäläisurheilijoihin ei ole viime aikoina muuttunut.

- Ei ainakaan minun silmiini eikä korviini ole sellaista tullut. Suurin fokus on kuitenkin omassa tekemisessä ja lajiliitot ovat sitä varten, että ne selvittävät näitä juttuja. Jokainen urheilija vastaa omista jutuista. Sitä ennen tästä on turhaa nostaa isompaa draamaa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat