1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Patrik Laine ampui uuden Winnipeg-ennätyksen taitokisassa

Tulokastähti Patrik Laine otti NHL:n taitokisassa nimiinsä Winnipegin tarkkuuslaukausennätyksen.

Kun muualla NHL:ssä pelattiin, kisailtiin Winnipegissä jokavuotisten taitokisojen merkeissä. Tähtitulokas Patrik Laine otti yli kymmentuhatpäisen yleisön edessä osaa tarkkuuslaukauskilpailuun ja ampui neljä maalitaulua alas ennätysaikaan 8,4 sekuntia. Vanha, Kyle Wellwoodin nimissä ollut ennätys 9,38 parani lähes sekunnilla!

- On mukava näyttää kaikille, että olen hyvä siinä mitä teen. Ja myönnetään, maalitauluihin oli aika helppo osua, kylmänviileästi ennätystuloksen ampunut Laine hekotteli Winnipeg Free Pressin haastattelussa. Lehden otsikossa suomalaistulokasta kehuttiin "tarkemmaksi kuin atomikello".

Laineella oli mahdollisuus voittaa myös toinen kisakategoria, mutta kovimman lämärin titteli menikin joukkueessa Dustin Byfuglienille. Amerikkalainen laukoi kiekon maaliin 101,3 mailin tuntivauhdilla, kun Laineen tykittämän ammuksen nopeudeksi mitattiin 101,2 mp/h. Eurooppalaisittain Laineen laukauksella oli vauhtia 162,8 kilometriä tunnissa.

Kisoissa rikottiin toinenkin rekordi, kun Nikolaj Ehlers nappasi Winnipegin nopeusluisteluennätyksen nimiinsä kiertämällä kaukalon sekuntiaikaan 13,29.