Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Atalanta - Lazio
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - SPAL
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, Juventus - SPAL ja Atalanta - Lazio

Nyt nakertaa ja isosti - HIFK:ssa ei ollut miestä kertomaan tappiosta

Jääkiekkoliigassa koetaan tappioita ja välillä ilmeisen katkerampia tappioita. Helsingin IFK johti kolmannessa erässä Tampereen Sorsapuiston ulkojäätapahtumassa Ilvestä 2-1, mutta johto ja voittohaaveet sulivat.

urheilu
Ilves ja HIFK ulkoilmaottelussa 17.12. 2016
Ilves ja HIFK ulkoilmaottelussa Miikka Jääskeläinen - AOP

*TAMPERE. *Ilves tuli tasoihin Markku Flinckin osumalla kolmannen erän puolivälissä, jatkoajalla Jerry D´Amigo kiitti Juho Liuksialan namupassista ja kiehautti Sorsapuiston tunteet valloilleen.

Ilves-väki tietysti iloitsi, mutta IFK kettuuntui kunnolla. Hyviin tapoihin kuuluisi kiittää isäntiä, mutta eipähän jääkiekossa tietysti tapoja tarvita, kun pelissä on kyse voitoista ja tappioista. Ainoa IFK-kommentoija ottelun jälkeen oli tv-haastattelussa piipahtanut Joe Finley, muuten helsinkiläiset livistivät paikalta.

- Ne meni jo bussiin, myönnettiin IFK-huollosta, kun mediaväki huhuili kommentoijien perään.

Helsingin IFK:n bussista ei vastattu Liigan yhteyspäällikön Kaisa Hollonkaan puheluun, joten lienee tamperelaisen raikas ulkoilma hyydyttänyt vähäisetkin puhehalut.

Yle Urheilu ei tavoittanut HIFK:n edustajia lauantain ottelun jälkeen. Maanantaina HIFK julkaisi tiedotteen, jossa seura pahoitteli ulkoilmaottelun jälkeistä kommunikaatiokatkosta.

"Näihin syttyy"

Ilves-leirissä sen sijaan oli aikaa jutusteluun. Jatkoaikaratkaisija Jerry D´Amigo pääsi mediaringin keskelle kehumaan tapahtumaa ja ainutkertaista atmosfääriä. Yhtä innoissaan ulkoilmatapahtumasta oli Juho Liuksiala, joka pääsi tehopisteille niin perjantaina kuin lauantaina.

- Näihin syttyy, tänään oltiin maalin verran parempia. Jatkoajalla tuli ratkaisu, mutta olisi se voinut varsinaisella mennä jo meille, Liuksila kertoili.

- Tunnelma oli huikea, oli kiva pelata. Tällainen tunnelma kun saataisiin halliin, olisi kiva pelata.

Matias Sointu teki Ilvestä vastaan maalin ja myös hän oli iloisena osallisena jatkoajan ratkaisussa.

- Lämmittää joo, ihan huikea peli, tapahtumia oli, tappelua ja kaikennäköistä.

Jääkiekkoa parhaimmillaan?

- Oli kyllä. Toisessa erässä satoi vähän lunta, säätilat vaihtelivat, peli virtasi päästä päähän, Sointu kertasi tohkeissaan.

- Tuli mieleen se, kun eilen hävittiin jatkoajalla, niin tänään käännetään väkisin. Se oli mielessä, Sointu paljasti.

Tunnelmalta ja järjestelyiltä menestys

Ilves-yleisö poistui paikalta tyytyväisenä. Tyytyväisenä ilmeitä seurasi myös Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto. Kaksipäiväinen tapahtuma oli tunnelmaltaan ja järjestelyiltään menestys. Taloudellisesti tulos jää suunnilleen tavoiteltuun. Yleisöä oli yhteensä 19 500, kun Ilveksen tavoite oli 20 000 katsojaa.

- Jos me puhumme euroista, niiden laskeminen kestää varmasti jonkun päivän tai ensi viikkoon. Mutta kun katsoi yleisöä eilen ja tänään, niin kyllä me hyvin lähellä tavoitetta olemme, Honkalehto kertoi.

Oletko tyytyväinen?

- Olen tosi tyytyväinen sekä toiminnallisesti että europuolella. Kun vaan kenttämyynnit on menneet suurin piirtein keskiarvojen mukaan, niin kyllä tämä on maksanut vaivan, Honkalehto totesi ja kiitteli 600 talkoolaisen työtä.

Juttua täydennetty 20.12. klo 13.40 linkillä HIFK:n kannanottoon.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat