Suora

  • Parayleisurheilun MM, seitsemäs kilpailupäivä
  • Seitsemäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ville Peltosen Emmi-tytär kruunattiin jääkuningattareksi SM-kisoissa

Taitoluistelun SM-kisoissa Tampereella kilpailtiin paitsi mitaleista, myös paikoista tammikuun EM-kisoihin. Naisten sarjassa nähtiin uusi jääkuningatar, kun Emmi Peltonen luisteli uransa ensimmäisen naisten Suomen mestaruuden.

urheilu
Emmi Peltonen
Emmi Peltonen.Yle

Naisten sarjan kaksi EM-paikkaa oli käytännössä jaettu pisteiden perusteella jo ennen kisoja Emmi Peltoselle ja Viveca Lindforsille. SM-mitaleista käytiin kuitenkin mielenkiintoinen taistelu.

Hallitseva mestari Anni Järvenpää ei ollut mukana uupumuksen takia.

Lyhytohjelman jälkeen kisaa johtanut Peltonen haparoi hieman vapaaohjelmassa, mutta pisteet 147,70 riittivät uran ensimmäiseen naisten Suomen mestaruuteen.

– En kyllä vielä ihan ymmärrä tätä. Kyllä hermostutti, kun SM-kisat kyseessä. Mahtava juttu, Peltonen iloitsi.

17-vuotias uusi jääkuningatar on entisen jääkiekkoilijan Ville Peltosen tytär. Hän oli SM-kisoissa viimeksi kaksi vuotta sitten.

– Olen tyytyväinen, vaikka pieniä ja tyhmiä juttuja ohjelmaan mahtuikin. EM-kisoissa nähdään varmempaa luistelua, ja yritän ottaa rennosti.

Peltoselta puuttuu MM-kotikisoihin vaadittavista pisteista vielä lyhytohjelman tekniset pisteet. Yhdestä naisten MM-paikasta tullaan käymään tulinen taistelu.

– EM-kisoissa haen tasaisempia suorituksia ja nautin kisasta. MM-paikasta en ota paineita, enhän ole ollut edes junioreiden MM-kisoissa, Peltonen naurahti.

Jenni Saarinen luistelee edelleen toipilaana, mutta vei SM-hopeaa pistein. Viveca Lindfors epäonnistui ja jäi pronssille.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat