Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Fifa-pomo: Dopingskandaalit eivät vaikuta Venäjän MM-kisoihin

McLarenin raportti ei vaikuta vuonna 2018 järjestettäviin jalkapallon MM-kisoihin, vaan ne pidetään suunnitellusti Venäjällä. Fifan puheenjohtaja Gianni Infantinon mukaan boikotit eivät ratkaise ongelmia.

urheilu
Venäjän varapääministeri Vitali Mutko (vas.) ja Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino.
Venäjän varapääministeri Vitali Mutko (vas.) ja Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino.EPA

Venäjä on rypenyt dopingskandaalissa jo pitkään ja tuore McLarenin raportin toinen osa on ravistellut Venäjän urheilua lisää. Kansainvälinen kelkkailuliitto päätti siirtää MM-kilpailut pois Sotshista ja myös jalkapallon MM-kisojen siirtämistä on vaadittu.

Kansainvälinen jalkapalloliitto (Fifa) pyysi raportin toisen osan julkaisun jälkeen Maailman antidopingtoimistolta (Wada) kaikki mahdolliset yksityiskohdat ja todisteet dopinginkäytöstä Venäjän jalkapallossa, mutta jos Fifan puheenjohtaja Gianni Infantinoa on uskominen, nämä eivät vaikuta MM-kisojen järjestämiseen.

- Fifa ei ole maailman poliisi eikä etenkään maailman dopingpoliisi. Meidän kurinpitoelimemme käsittelevät kaiken McLarenin raportissa olevat asiat, jotka liittyvät jalkapalloon, Infantino vakuutti Der Spiegelin haastattelussa.

- Boikotit ja pannat eivät ratkaise ongelmia.

McLarenin raportin toisen osan mukaan Venäjän systemaattisessa dopingohjelmassa oli vuosina 2011-2015 mukana yli 1 000 urheilijaa, muun muassa jalkapalloilijoita. Infantino kertoi, että Fifa odottaa yhä ”merkityksellistä tietoa” raportista, jonka mukaan 31 jalkapalloilijan dopingnäytteitä on peukaloitu.

Infantinon mukaan toimiin ryhdytään, jos niitä tarvitaan, mutta muistutti Fifan taistelevan jo dopingia vastaan.

Lähde: AFP

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat