Suora

  • Urheiluruutu
  • DreamHack Open Fall 2020
  • "Täällä voin olla oma itseni" - Malou löysi turvapaikkansa roller derbystä
  • Urheiluruutu

Vieläkö muistat Rion tapahtumat? Mikä laji sopikaan juuri sinulle? – Tässä tämän vuoden hittitestit

Yle Urheilu muistelee näin vuoden loppuessa kuluneen urheiluvuoden tapahtumia ja tarinoita. Näiden testien myötä pääset testaamaan Rion olympialaisten tietämystäsi tai sitä, mikä liikunta sinulle sopisikaan parhaiten.

urheilu
Liikuntalajit symbolikuva
Yle

Katsoitko Rion olympiakisoja? Vieläkö muistat kuka oli kisojen ensimmäinen olympiavoittaja tai kuka suomalainen pääsi ensimmäisenä aloittamaan oman kilpailunsa Riossa? Urheilun kävelevä tietopankki Bror-Erik "Bubi" Wallenius tenttasi katsojien, kuuntelijoiden ja lukijoiden tietämystä heti kisojen jälkeen, mutta se on aivan yhtä pätevä tänä päivänäkin. Bubin olympiavisaan pääset alla olevasta linkistä.

Bubin olympiavisa

Suomi osallistui Rion olympiakisoihin 54 urheilijan joukkueella, mikä oli historian pienin joukkue sitten vuoden 1932 Los Angelesin kisojen. Suomalaisurheilijoita osallistui 16 eri lajiin. Kuinka hyvin tunnistat joukkueen urheilijat ulkonäöltä? Sen pääset testaamaan alla olevasta testistä.

Tunnistatko suomalaiset olympiaurheilijat?

Jos haluat testata muidenkin olympialaisten tai yleistä olympiakisojen tietämystäsi, niin seuraava olympiapähkinä on sinua varten! Selvitä alla olevan testin yksitoista kinkkistä kysymystä olympiahistoriasta Rion maantieteeseen, niin tiedät, onko sinusta olympialegendaksi.

Ylen olympiapähkinä

Testaa, mikä liikunta sopii sinulle parhaiten -testi oli ehdottomasti Ylen tämän vuoden hittitesti. Jäikö testi tekemättä vai etkö muista, mikä laji oli sinua varten? Ei hätää, pääset tekemään testin alla olevasta linkistä. Kenties uuden vuoden myötä voit aloittaa myös uuden harrastuksen tai laajentaa lajivalikoimaasi...?

Mikä liikunta sopii sinulle parhaiten?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat