1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Venäjä luopuu ampumahiihdon mc-kilpailuista

Venäjä on luopunut boikottiuhan aiheuttaneista maailmancupin osakilpailuista.

Kuva: EPA

Venäjä on luopunut ampumahiihdon maailmancupin osakilpailujen järjestämisestä maaliskuussa sekä myös nuorten MM-kisoista. Venäjän osakilpailuja protestoitiin laajasti maan dopingskandaalin vuoksi. Muun muassa Tshekki ja Norja olivat uhanneet boikotoida kilpailuja.

Torstaina ylimääräisen kokouksen järjestänyt Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU ilmoitti asettaneensa kaksi venäläistä ampumahiihtäjää väliaikaiseen kilpailukieltoon. 29 muusta McLarenin raportissa mainitusta venäläisestä on tutkinta käynnissä.

- Tämä on ensimmäinen tärkeä askel, jonka Venäjän ampumahiihtoliitto on ottanut näyttääkseen IBU:lle ja urheilumaailmalle, että se ottaa tilanteen hyvin vakavasti, IBU:n puheenjohtaja Anders Besseberg sanoi.

Kansainvälisen antidopingtoimiston Wadan tilaaman McLarenin raportin toinen osa paljasti Venäjän valtiojohtoisen dopingohjelman koskevan yli 1000 urheilijaa yli 30 maasta.

Kansainvälinen luisteluliitto puolestaan ilmoitti, että Venäjällä Tsheljabinskissä maaliskuussa pidettäväksi suunniteltu maailmancupin osakilpailu siirretään muualle.

Lähde: AFP, IBU:n verkkosivut