Suora

  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Asiantuntija: Painostus puri Venäjään ampumahiihdossa

Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka näkee Venäjän vetäytymisessä vain hyviä puolia.

ampumahiihto
Ampumahiihto yleiskuva
Tomi Hänninen

Sanna-Leena Perunka ei yllättynyt siitä, että Venäjä taipui boikottiuhan alla ja vetäytyi ampumahiihdon maailmancupin osakilpailujen järjestämisestä.

- Todennäköisesti Venäjä on luopunut kisoista kansainvälisen ampumahiihtoliiton painostuksesta. Tärkeintä on se, että tässä on tehty urheilullinen ja suoraselkäinen ratkaisu. Nyt ei tarvitse miettiä, että boikotoidaanko kisoja vai ei.

Ranskan Martin Fourcade ajoi voimakkaasti boikottia, jonka jälkeen rintamaan liittyivät Tshekin, Britannian ja Norjan lajiliitot.

- Fourcade on vetänyt boikottiuhkaa urheilijoiden puolesta, ja luulisi, että pinnan alla on ollut enemmän painetta. Uhka piti selvittää ennen joulua, Perunka jatkoi.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU ilmoitti asettaneensa kaksi venäläisurheilijaa väliaikaiseen kilpailukieltoon. Lisäksi liitto tutkii 29 venäläisen ampumahiihtäjän osallisuutta maan väitettyyn systemaattiseen dopingohjelmaan. Väitteet perustuvat Richard McLarenin dopingraportteihin.

Perunka näkee, että päätökset voivat vaikuttaa myös suomalaisten kisamenestykseen maailmancupissa ja helmikuun MM-kisoissa.

Esimerkiksi Venäjän Tatjana Akimova nappasi Tshekin Nove Mestossa pikakilpailun ykkössijan. Lisäksi Akimova sijoittui takaa-ajossa kolmanneksi. Hän ei ollut aiemmin yltänyt cupin henkilökohtaisilla matkoilla kymmenen joukkoon.

- Siellä ei ole ollut kuin Akimova, joka on nostanut tasoaan viime kisoissa. Jos lasketaan kaikki ampumahiihtäjät mukaan, niin uskon, että tämä toimii varoituksena. Toivottavasti vilpintekijät jäävät pois ja sitä kautta Kaisa Mäkäräiselle ja Mari Laukkaselle jää paremmat mahdollisuudet menestykseen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat