Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Laineella vaatimattomat joululahjatoiveet: ”Mulla on paljon kaikkea”

Patrik Laine kuuluu syksyn NHL-sensaatioihin. Hyvin ansaitulla joululomalla Laine aikoo nauttia lähinnä syömällä.

NHL
Patrik Laine kuvassa
Patrik Laine.Tommi Seppälä

VANCOUVER. Winnipeg Jetsin suomalaistulokas Patrik Laine lähti torstaina Vancouverista joululomalle säkissään 19 NHL-maalia. Lukema on huima millä tahansa mittarilla. Laine on tehnyt toistaiseksi 0,53 maalia ottelua kohden. Tähän lukemaan on 18-vuotiaana NHL:ssä pystynyt ainoastaan kaksi pelaajaa: Ted Kennedy ja Dale Hawerchuk.

Laineella on tukeva johto tulokkaiden maali- ja pistepörssissä joulutauolla.

- Ehkä tässä voi pari kunnon pihviä ottaa tauolla. En ole jouluruoan kaveri nimittäin. Syön pihviä. Kaikki herkut karkeista alkaen menevät myös alas, Laine naureskeli Yle Urheilulle Vancouverissa.

Laineen Winnipeg lähti lomille torstaina Vancouverista ja kaukaloon se palaa tiistaina Chicagossa. Laineen ja Joel Armian edustamalle Jetsille on siis luvassa neljän päivän joululoma. Laine ei ollut suunnitellut tauolle sen kummempaa ohjelmaa.

- Ei mitään ihmeempiä ole mielessä. Mulla on siellä perhe odottamassa kotona, kun palaan. Jotakin varmasti yhdessä keksitään. Perus yhdessäoloa. Ei meillä sen kummempaa suunnitelmaa ole.

Laineen joululahjatoiveet sen sijaan olivat hyvin käytännönläheisiä.

- Minulla kuitenkin on jo aika paljon kaikkea, että en sillä tavalla oikein tarvitse mitään. Kravatteja tai kauluspaitoja ei ole koskaan liikaa, että jos sellaisen saisi. NHL:ssä tarve on nimittäin kasvanut. Maajoukkueesta on kyllä aina saanut uusia pukuja, että niitäkin minulla kyllä riittää.

- Mutta aina niitä tarvitsee, kun ei viitsi joka päivä painaa samalla puvulla, Laine päätti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat