Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kontiolahdella maalaillaan huimaa maaliskuuta: Lahden MM-kisojen jälkeen meidän maailmancup

Kontiolahden maaliskuun muuttuu entistä kiireisemmäksi, jos Kansainvälinen ampumahiihtoliitto päättää siirtää maailmancupin Venäjältä Suomeen.

ampumahiihto
Ampumahiihtostadionin ampuma-alue ja lippumeri Kontiolahden ampumahiihdon MM-kilpailujen miesten normaalimatkan aikaan.
Kontiolahden ampumahiihtostadion vuoden 2015 MM-kilpailujen aikaan. Esa Huuhko / Yle

Kontiolahti tavoittelee maaliskuussa kisattavaa ampumahiihdon maailmancupia hyvillä yhteyksillä ja taatusti toimivilla olosuhteilla. Joensuussa nimittäin järjestetään viikkoa ennen toiseksi korkeimman tason kansainvälistä sarjaa eli IBU-cupia.

Lisäksi Etelä-Korean osakilpailusta pitäisi päästä melko näppärästi Suomeen.

- Lumiolosuhteet on joka tapauksessa turvattu maailmancupia ajatellen ja kulkuyhteydet Soulista Helsinkiin toimivat. Jos kisat täällä järjestetään, niin siirtymä Osloon ja viimeiseen maailmancupin kilpailupaikkaan on lyhyt, sanoo Kontiolahden Urheilijoiden toiminnanjohtaja Tomi-Pekka Riihivuori.

Kansainvälinen hiihtoliitto tiedusti torstaina pikaisella aikataululla, mitkä järjestäjäpaikkakunnat olisivat valmiita ottamaan vastaan maailmancupin kisan, joka siirretään Venäjän Tjumenista.

Muista innokkaista ei vielä ole tietoa, mutta Riihivuori uskoo, että ehdokkaita riittää.

- On varmasti muitakin halukkaita ja Pohjoismaat ovat hyvin vahvoilla tässä, hän sanoo.

Kontiolahden maaliskuu oli kiireinen jo entisestään ja maailmancupin järjestäminen olisi melkoinen urakka. Stadionilla käydään IBU-cupin lisäksi myös veteraanien MM-kisat ja maalis-huhtikuun taitteessa myös hiihdetään Suomen mestaruuksista.

- Meille on tulossa haastava maaliskuu, mutta tällaisiin tarjouksiin ei kannata lähtökohtaisesti vastata ei. Kyllä tämä on iso mahdollisuus ja sellaisena täytyy ottaa. Että olisimme pelissä mukana ja myös tulevaisuutta ajatellen selvä signaali, Riihivuori sanoo.

Toiminnanjohtajan mukaan myös maailmancupin tekeminen tuottavaksi tapahtumaksi vaatii töitä.

- Ei se mikään itsestäänselvyys ole järjestäjän osalta, Riihivuori muistuttaa.

- Suomessa on hyvä hiihtobuumi varmasti tänä keväänä. Meillä on hiihtolajien MM-kilpailut Lahdessa ja heti välittömästi sen jälkeen olisi sitten meidän maailmancup.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat