1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

NBA-tähti lässytti itsensä suihkuun - "Minua ei tuomaroida kuten muita"

Russell Westbrook joutui jättämään kentän, kun Oklahoma hävisi Memphisille. Tähtipelaaja uskoo saavansa muita huonompaa kohtelua.

Kuva: AOP

Oklahoma City Thunderin vaikea ilta päättyi 80-114-tappioon Memphis Grizzliesin vieraana koripallon NBA:ssa. Tuskaa lisäsi, että joukkueen suurin tähti Russell Westbrook joutui pesulle jo kolmannella neljänneksellä (siirryt toiseen palveluun) otettuaan kaksi teknistä virhettä nopeaan tahtiin.

Westbrook joutui poistumaan ottelusta, kun peliaikaa oli jäljellä vielä noin 16 minuuttia.

Tähtipelaaja valitti tuomareille pitkällisesti tilanteesta, jossa Memphisin hyökkäysaika palasi 24 sekuntiin, vaikka pallo ei Westbrookin mukaan ollut koskettanut korirengasta. Tuomari Brian Forten mukaan kommentointi oli paljolti kirosanoja.

Westbrook itse ei tajunnut, miksi hänet heitettiin suihkun puolelle.

- Aivan hulllua. Varsinkin, että joutuu ulos, vaikka ei ole tehnyt mitään. Minusta tuntuu, että olen automattisesti syyllinen, Westbrook avautui.

- Saan niin paljon "tekuja" pelkästä puhumisesta. En saa sanoa mitään, vaikka minua runnotaan joka kerran kun ajan korille. Minua ei tuomaroida, kuten muita enkä voi käsittää sitä.

Päävalmentaja Billy Donovan puolusti suojattiaan ottelun jälkeen.

- Mielestäni häntä rikotaan koko ajan ja paljon enemmän virheitä voitaisiin viheltää. Hänen pitäisi päästä paljon nykyistä useammin vapaaheittoviivalle, Donovan sanoi.

Westbrook ehti heittää 21 pistettä ja napata viisi levypalloa ennen ulosajoaan. Ensimmäisellä neljänneksellä hän menetti pallon kuusi kertaa. Memphis johti ottelua 61-45, kun Westbrook jätti pelin.

Memphisin Marc Gasol heitti 25 pistettä ja Troy Daniels säesti 22 pisteellä. Grizzlies joutui pelaamaan ottelun ilman takamies Mike Conleya, joka kärsii ilmeisesti varpaan tulehduksesta.