Hyppää sisältöön

Rautakorvelle potkut kesken MM-kisojen

Valmennusvastuun ottaa Jussi Ahokas.

Kuva: Tomi Hänninen

Jukka Rautakorpi ja suurin osa muu Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkueen valmennusryhmästä on siirretty sivuun kesken MM-turnauksen, jossa Suomi on pudonnut karsintapeleihin.

Valmennusvastuun ottaa Jussi Ahokas, jonka oli tarkoitus siirtyä päävalmentajaksi alunperin vasta kisojen jälkeen. Tommi Niemelä toimii turnauksessa Ahokkaan apuvalmentajana ja Aki Näykki maalivahtivalmentajana.

Rautakorven lisäksi sivuun on siirretty Rauli Urama, Aleksander Barkov ja Marko Ojanen.

Suomi ei ole voittanut MM-kisoissa yhtään peliä ja ensimmäistä kertaa hallitseva maailmanmestari pelaa karsintapeleissä.

Suomi kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan Sveitsin uudenvuodenaattona. Sen jälkeen on edessä karsintapelit paras kolmesta-systeemillä Latviaa vastaan.

Rautakorpi toimi kolmatta kertaa alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana. Vuonna 1999 Suomi putosi puolivälierissä ja 2009 joukkue joutui karsintasarjaan. Vuoden 2017 kisoissa pesti päättyi siis jopa kesken kisojen.

Uuden päävalmentajan Jussi Ahokkaan mukaan tilanne tuli nopeasti. Lisää Ahokkaan kommentteja täällä.  Yle Urheilun asiantuntijan Marko Tuulolan mukaan Rautakorven potkut ovat shokki. Lisää Tuulolan kommentteja täältä.

.
.