Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Olympiakomitea halusi Rautakorven Nuoriin Leijoniin – Kummola ei olisi ottanut Rauli Uramaa valmennustiimiin 

Entinen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kommentoi Jukka Rautakorven siirtämistä sivuun Nuorten Leijonien päävalmentajan paikalta.

urheilu
Valo-talo länsi-Pasilassa.
Henrietta Hassinen / Yle

Nuoret Leijonien valmennustiimi laitettiin viime yönä uuteen malliin, kun Jääkiekkoliitto kertoi siirtäneensä päävalmentaja Jukka Rautakorven ja suurimman osan muusta valmennusryhmästä sivuun.

Suomi ei ole voittanut toistaiseksi MM-kisoissa yhtään ottelua ja on pudonnut karsintapeleihin.

Entinen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola sanoo, että ei olisi halunnut Nuoriin Leijoniin seitsemän hengen valmennustiimiä. Hän ei olisi myöskään valinnut liiton huippu-urheilujohtajaa Rauli Uramaa apuvalmentajaksi.

– Hänen pitäisi olla valmentajien esimies. Ja näytöt olivat, mitä olivat, kahden vuoden takaa, Kummola painottaa ja viittaa Uraman pestiin alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana.

Tuolloin Suomi putosi MM-kisoissa puolivälierissä hävittyään Ruotsille rumasti 0–10.

Kummola sanoo, että ei ollut enää mukana valitsemassa muuta valmennusryhmää Nuoriin Leijoniin täksi vuodeksi kuin päävalmentaja Jukka Rautakorven. Hänen valinnan taustalla olivat Jääkiekkoliiton toimitusjohtajan Matti Nurmisen ja Olympiakomitean aloitteet. Rautakorpi työskentelee Olympiakomiteassa palloilulajien vastuuvalmentajana, mutta ei täysipäiväisesti.

– Olympiakomitea haki siihen lisää hommaa Rautakorvelle. Olympiakomitea ja (Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti) Nurminen esitti minulle tätä (Nuorten Leijonien pestiä). Sanoin silloin, että ei kai siinä mitään. Mutta silloin sinne ei ole valittu mitään seitsemän hengen valmennusryhmää ja muuta, mitä on tehty jälkikäteen, Kummola avaa.

Kummolan mielestä Nuorten Leijonien päävalmentajan pitäisi olla samalla tasolla pelaajien kanssa.

– Ainakin keskusteluyhteys pitäisi olla ja pitäisi kuunnella pelaajia tänä päivänä. En tiedä, kuinka paljon siinä on sitten menty metsään. Minulla ei ole sen tarkempaa tietoa, Kummola muotoilee.

Hän sanoo kuitenkin, että Nuorten Leijonien huonoja esityksiä ei voi kokonaan laittaa kuitenkaan vain valmennuksen piikkiin.

– Kyllä siellä on monta pelaajaa, jotka saa katsoa peiliin, Kummola päättää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat