Video: Kellomiehet hurraavat Dario Colognalle

Yle Urheilu seurasi Dario Colognan kannustusryhmää hiihdon Tour de Ski -kiertueella.

urheilu
Dario Cologna

VAL MÜSTAIR. Kaikki tietävät kisoista toiseen reissaavat Dario Colognan kannattajat isoine sveitsiläiskeilloineen, mutta kukaan ei tunne heitä. Tällaisia ovat kellomiehet Dario Colognan taustalla.

Kovaäänisten sveitsiläiskellojen soittoryhmä ei ole vielä kuuroutunut, vaikka kaikilla ympärillä olevilla on korvissa pitelemistä. Valtavista kelloista lähtee nimittäin todella kova ääni. Soittajilla itsellään onkin suurimmalla osalla korvatulpat. Vaikka kellojen vieressä korvia voi hieman kuumottaa, on Colognan faniryhmä tärkeä osa maastohiihtoyleisössä vallitsevaa tunnelmaa.

- Eräs tuttumme aloitti tämän tuomalla ensin yhden kellon fanikatsomoon ja sitten me muut innostuimme, kertoo ryhmän kärjessä kulkeva Sasha.

Mutta ketä ovat nämä kellonsoittajat, jotka lähtevät kannustamaan maanmiestään kilpailusta toiseen. Suurin osa on perheellisiä ja heidän joukostaan löytyy muun muassa leipuri, viinintuottaja, teurastaja, metsänhoitaja ja kansallispuiston työntekijä.

- Otamme aina lomaa, kun lähdemme kannustamaan Dariota. Ainakin kolme meistä on tulossa myös Lahden MM-kisoihin, Sasha jatkaa.

Ryhmä aloitti maailmancupien ja arvokisojen kiertämisen hiljalleen vuonna 2009. Heidät voi aina tavata ainakin Tour de Skillä sekä maastohiihdon arvokisoissa.

Videon kuvaus ja leikkaus: Esa Fills

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat