Hyppää sisältöön

Nuorten Leijonien uudelta päävalmentajalta vahva puheenvuoro Uramasta: "Todella p**kamaista lukea tällaista"

Jussi Ahokas puolustaa Yle Urheilun haastattelussa voimakkaasti Jääkiekkoliiton kritisoitua huippu-urheilujohtajaa Rauli Uramaa.

Jääkiekon Nuorten MM: Jussi Ahokas: Urama on ollut erittäin hyvä pomo
Jääkiekon Nuorten MM: Jussi Ahokas: Urama on ollut erittäin hyvä pomo

Vuoden 2016 viimeisenä päivänä nähtiin erittäin poikkeuksellinen ratkaisu urheilumaailmassa, kun Jääkiekkoliitto päätti siirtää MM-kisojen karsintasarjaan joutuneen Nuorten Leijonien päävalmentajan Jukka Rautakorven ja suuren osan muuta valmennustiimiä sivuun. Valmennusvastuun nappasi kesken turnauksen Jussi Ahokas, jonka piti siirtyä vetovastuuseen vasta MM-kisojen jälkeen.

Nyt Ahokas kertaa pari päivää tapahtumien jälkeen tilannetta.

– Olihan se absurdi tilanne. Jälkikäteen jää aina tosi huono fiilis tuollaisesta. Kun on tarkkailemassa ja valmistautumassa niin sanotusti tulevaan kauteen ja joutuukin hyppäämään ruoriin. Siitä piti sitten vain kohdistaa ajatukset eteenpäin, Ahokas avaa tuntemuksiaan.

Rautakorven lisäksi Nuorten Leijonien valmennustiimistä siirrettiin sivuun muun muassa Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtaja Rauli Urama, joka toimi turnauksessa Rautakorven apuvalmentajana. Esimerkiksi Jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja Kalervo Kummola kritisoi Uramaan valintaa Nuoriin Leijoniin. Syynä oli Uraman työskentely Nuorten Leijonissa alaisensa alaisena sekä heikko menestys aiemmin nuorten maajoukkueissa.

Ahokasta harmittaa Uraman kritisointi.

– Se on mielestäni käsittämätöntä, että hänen huippu-urheilujohtajuutta haukutaan. Hän on ollut erittäin hyvä pomo viimeisen neljän vuoden aikana. Kukaan muu urheilupäällikkö ei ole menestynyt yhtä ikinä noin hyvin työsarassaan, Ahokas lataa.

Ahokas kiittelee kovasti Uramaa tuesta. Hän on saanut huippu-urheilujohtajalta tukea aina, kun on tarvinnut.

– Ihmiset kirjoittavat eivätkä tiedä, kuinka hyvää työtä hän tekee. Tämä on ollut suomeksi sanottuna todella paskamaista lukea tällaista, Ahokas päättää.

Ahokasta harmittaa myös päävalmentaja Rautakorven kohtalo.

– Hän palkkasi liiton urheilutoimenjohtajana minut silloin liiton hommiin, Ahokas sanoo.

Katso jutun kuvaa klikkaamalla koko haastattelu. Ahokas kertoo muun muassa siitä, millainen on ihannevalmentaja ja samalla myös omista NHL-unelmistaan.

Latvia – Suomi keskiviikkoyönä klo 00.30 TV2:ssa ja Yle Areenassa.

.
.