Suora

  • Ruhpolding, naisten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Karsinta hoidettu! Nuoret Leijonat säilytti paikkansa MM-kisoissa

Suomi välttyi suurimmalta mahdolliselta katastrofilta, kun se kaatoi Latvian 4-1 ja jatkaa A-sarjassa vuoden päästäkin.

Jääkiekon nuorten MM-kisat 2017
Nuoret Leijonat
Lehtikuva

Suomi voitti Latvian 4-1 jääkiekon nuorten MM-kisojen karsintasarjan toisessa ottelussa ja jatkaa kisojen A-sarjassa myös ensi vuodenvaihteessa. Toinen karsintaottelu oli ensimmäisen tavoin nihkeää taistelua, mutta Nuoret Leijonat karkasi päätöserässä.

Alkukin näytti hyvältä, kun Eeli Tolvanen laukoi Suomen avausmaalin jo puolentoista minuutin kohdalla kahden miehen ylivoimalla. Ei peli silti siitäkään vielä auennut.

Latvia laukoi tasoituksen avauserän lopussa niin ikään ylivoimalla. Olli Juolevi yritti blokata laukauksen, mutta Renar Krastenbergsin laukaus viuhui kapteenin jalkojen välistä ja ohi maalivahti Veini Vehviläisen.

Toisessa erässä tilastomerkitsijöillä riitti kiirettä, mutta ei suinkaan maalien suhteen. Pääosassa olivat tuomarit, jotka jakoivat erässä peräti kahdeksan jäähyä.

Kumpikin pääsi kokeilemaan viidellä kolmea vastaan, mutta ei lisää maaleja. Suomalaissuoritusta summasi Eeli Tolvasen hyökkäyspään jäähy kesken kahden miehen ylivoiman.

Päätöserän alussa Suomi sai vihdoin isomman vaihteen silmään. Vili Saarijärvi laukoi 2-1-johtomaalin ylivoimalla ja Juuso Välimäki survoi heti perään Nuoret Leijonat kahden maalin etumatkalle.

Viime hetkillä latvialaispelaajat turhautuivat ja Eduards Tralmaks lensi suihkuun taklattuaan Urho Vaakanaista päähän.

Välimäki laukoi ottelun loppuhetkillä illan toisensa ja pelin loppulukemat 4-1. Suomen turnauksen parhaina pelaajina palkittiin Vili Saarijärvi, Veini Vehviläinen ja Aapeli Räsänen.

Nuorten MM-kisat pelataan ensi vuodenvaihteessa Yhdysvaltojen Buffalossa. Järjestyksessään 42. U20-kisat käydään perinteisen aikataulun mukaan tapaninpäivästä loppiaiseen.

Kisoissa käydään ensimmäistä kertaa Kansainvälisen Jääkiekkoliiton MM-kisahistoriassa myös ulkoilmaottelu, kun Kanada ja USA kohtaavat 29. joulukuuta stadionottelussa.

Yle näyttää tämän vuoden kisoista vielä välierän Ruotsi – Kanada (5.1. klo 02.30) ja finaalin (6.1. klo 03) TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Suosittelemme

Tuoreimmat