Suora

  • Freestylen MC: Tazawako, kumpareet
  • Alppihiihdon MC: Crans-Montana, naisten syöksylasku

Pärmäkoski joutui tekemään soolohiihdon – "Yksin oli pärjättävä"

Krista Pärmäkoski sai hiihtää tavoitteensa mukaisen "oman hiihdon", sillä hän taivalsi Oberstdorfin takaa-ajokisan yksinään. Pärmäkoski myönsi, että tiistain yhdistelmäkilpailussa hiihto kulki helpommin kuin keskiviikon takaa-ajossa.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Krista PärmäkoskiLehtikuva / Martti Kainulainen

Krista Pärmäkoski oli tyytyväinen Oberstdorfin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailun suoritukseensa, sillä hän pystyi pitämään sijoituksensa neljäntenä, vaikka joutui hiihtämään koko matkan yksinään eikä saanut mistään vetoapuja.

Pärmäkoski otti kärkikolmikkoa Stina Nilsson – Heidi Weng – Ingvild Flugstad Östberg kiinni ensimmäisellä kierroksella, mutta ero venähti tämän jälkeen ja oli maalissa 42,4 sekuntia, kun startissa se oli 39 sekuntia.

– Tiesin, että on aika vaikeaa saada kärkeä kiinni ja yllätyinkin, kun se oli pienimmillään 19 sekuntia. Mutta se vain kertoi siitä, että kärjessä ei pidetty vauhtia. Tänään oli tosi raskas keli ja varmasti hekään eivät uskaltaneet aloittaa kovaa, Pärmäkoski kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Pärmäkoski myönsi lähteneensä kenties vähän liiankin rohkeasti liikkeelle, sillä hän kangistui radan pitkään nousuun. Pärmäkoski totesi kuitenkin onnistuneensa tavoitteessaan eli pystyi keskittymään vain omaan kilpailuunsa.

– Tarkoitus oli hiihtää omaa kympin kisaa, mutta viimeiselle kahdelle ringille tuli paikoitellen aika kova vastatuuli. Siinä selkeästi hyötyi, jos hiihti peesissä, ja näin koko ajan, että norjalaiset vetivät vuorovedoin. Minulla ei oikein ollut siinä apureita, vaan oli yksin pärjättävä, hän totesi.

Pärmäkoski on neljän osakilpailun jälkeen Tour de Skillä neljäntenä. Ero kärkeen on 57,4 sekuntia ja kolmanteen sijaan 45,6 sekuntia, joten mitään ei ole vielä menetetty. Kiertue alkaa vaatia jo veronsa, mutta Pärmäkoski vakuuttaa jaksavansa.

– Eilen oli selkeästi helpompi päivä kuin tänään. Toki tänään oli tosi hidas keli, sekin vaikuttaa, mutta kyllä rupeaa tuntumaan jo kropassa. Välipäivä tulee ihan tarpeeseen!

Suosittelemme

Tuoreimmat