Suora

  • Uimahyppyjen MM, sekaparien 3 m:n synkrohyppyjen loppukilpailu

Kovan alkuvauhdin kestäminen Heikkisen kisan kulminaatiopiste – "Jäätävää mättämistä"

Matti Heikkinen oli nopein Tour de Skin neljännessä osakilpailussa Oberstdorfissa. Heikkinen toisti loppuratkaisussaan vuoden 2011 tempun.

hiihto
Matti Heikkinen
Matti HeikkinenLehtikuva / Martti Kainulainen

Matti Heikkinen lähti Oberstdorfin takaa-ajokilpailuun napsimaan tärkeitä päänahkoja ja sen hän todella teki: Heikkinen nousi 12. sijalta viidenneksi ja oli koko päivän nopein.

Jyväskyläläinen ratkaisi sijoituksensa viimeisellä kierroksella, kun hän pudotti kannoiltaan Marcus Hellnerin, Didrik Tönsethin, Simen Hegstad Krügerin ja Maurice Manificat’n, mutta ainakaan television katsojille tätä ei kuvissa näytetty.

– Sen voi katsoa Oberstdorfin vuoden 2011 Tourilta, Heikkinen hymähti Yle Urheilun haastattelussa ja kertoi ratkaisun tulleen samalla tavalla kuin tuolloin yhdistelmäkilpailun voiton ratkaisu 500 metriä ennen maalia:

– Se meni sillä tavalla, että löin loikkaa vasemmalta käden puolelta.

Kovempaa kuin sprintissä

Heikkinen kertoi jo ennen kilpailua, että hän haluaa ottaa etenkin Manificat’n ja Tönsethin kiinni, sillä hän uskoi kolmikon tekevän yhteistyötä ja ottavan edessä olevia kiinni. Heikkinen onnistui kiinniotossa jo ensimmäisellä kierroksella.

– Olihan se alku raaka. Vauhti oli todella kovaa, eikä se veto kun siihen loppunut, kun sain Manificat’n ja Tönsethin kiinni.

Heikkinen totesi alkuvauhdin ja sen kestämisen olleen hänelle kisan kulminaatiopiste. Kun hän siitä selviytyi, ei ongelmia ollut, sillä sen jälkeen matkan teko oli vain porukassa tulemista.

– Eilen sanoin, että olen hyvässä kunnossa ja silloin pystyy lähtemään ylikovaa. Hiihdin varmaan kovempaa kuin sprintissä, Heikkinen sanoi ja purskahti nauramaan, sillä hänet tunnetaan juuri siitä, ettei ole sprintissä omimmillaan.

– Silloin kun on hyvässä kunnossa, niin silloin kestää sen vauhdin. Mutta kyllähän tuo oli jäätävää mättämistä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat