Soisalo aikoo pelata Valioliigassa jo tällä kaudella: "Tasoni on korkeammalla kuin Veikkausliigassa"

Ilveksestä englantilaiseen Middlesbrough'iin siirtyneen Mikael Soisalon perässä oli monta eri seuraa.

Kuva: AOP

Jalkapalloilija Mikael Soisalon pitkäaikainen unelma toteutui, kun hän solmi 3+1 -vuotisen sopimuksen Valioliigassa pelaavan Middlesbrough'n kanssa.

- Pääsen elämään unelmaani ja katsomaan, missä se kovin tasoni on. Sopimus on pitkä, niin pystyn kehittymään paljon. Kolmen ja puolen vuoden kuluttua pitäisi nähdä, missä se minun todellinen huipputasoni menee, puhelimitse Englannista tavoitettu Soisalo sanoi.

Lupaava 18-vuotias laitahyökkääjä aloittaa pelit Middlesbrough'n alle 23-vuotiaiden joukkueessa. Tavoitteekseen hän ilmoittaa pääsyn Valioliigassa pelaavan edustusjoukkueen mukaan jo tällä kaudella.

- En näe, että se olisi mitenkään mahdottomuus. Se on todella kova haaste käydä tänä vuonna kentällä Valioliigassa. Siihen pyritään, mutta viimeistään ensi kauden aikana, Soisalo totesi.

- Seurakin odottaa, että nousen edustusjoukkueeseen joku päivä. En tullut tänne pelaamaan reservipelejä.

Moni seura halusi Soisalon

Nopea ja taitava Soisalo teki viime kesänä läpimurron Veikkausliigassa. Kakkosen Klubi 04:ssä pienelle peliajalle jäänyt laituri siirtyi Tampereen Ilvekseen ja alkoi tehdä tuhojaan.

Kauden aikana syntyi seitsemän maalia ja kuusi maalisyöttöä, jotka nostivat Soisalon Veikkausliigan vuoden tulokkaaksi. Myös joukkue pärjäsi sarjassa hyvin, kun Ilves sijoittui viidenneksi. Kauden jälkeen Soisalo tunsi, että on aika siirtyä eteenpäin.

- Tuntui siltä, että tasoni on korkeammalla kuin Veikkausliigassa. Totta kai Valioliiga on paljon kovempi sarja, mutta halusin lähteä etsimään potentiaaliani.

Soisalon perässä oli monta seuraa monesta eri maasta. Virallisia tarjouksia tuli muutama ja loput kiinnostuneet tarjosivat paikkaa testileiriltä.

- Middlesbrough oli paras vaihtoehto. Kyseessä on valioliigajoukkue, joka halusi minut tosissaan. He näkevät minulla valoisan tulevaisuuden seurassa ja joukkueessa pelataan sellaisella tyylillä, johon osaamiseni sopii, Soisalo sanoi ja totesi, että palkkakin on kohdallaan.

Asunto- ja autoasiat kuntoon

Soisalo saapui Koillis-Englantiin toissapäivänä. Hän lensi saarelle Pariisista, jossa hän oli ollut lomailemassa tyttöystävänsä kanssa. Ensimmäiset päivät uudessa maassa sujuvat käytännön asioita järjestellessä.

- Hotellissa olen asunut. Nyt katsellaan kämppää ja hoidetaan autokuviot kondikseen. Tänään olin harjoituksissa ensimmäisen kerran fysiikkavalmentajan kanssa, Soisalo kertoi.

Vaikka nuorella lahjakkuudella on kovat tavoitteet jo tälle keväälle, hän aloittaa Middlesbrough'ssa maltillisesti. Osasyynä siihen on kaksi kuukautta sitten leikattu käsi.

- En tiedä vielä, milloin pelaan ensimmäisen kerran. Katsotaan ensin, että saan täyden luvan pelata käden kanssa. En ole ihan vielä siinä kunnossa, missä olin parhaimmillani esimerkiksi viime kesänä. Sitten, kun olen täydessä kunnossa, niin ei muuta kuin kentälle ja palloa pussiin!