1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Mäkäräisen kova kilpakumppani palaa kisoihin - Oberhofin pikakisa iltapäivällä

Kaisa Mäkäräinen tavoittelee kauden avausvoittoaan ampumahiihdon maailmancupissa Oberhofissa. Mäkäräisen kova kilpakumppani Daria Domratsheva puolestaan palaa maailmancupiin yli puolentoista vuoden tauon jälkeen.

Darja Domratsheva Kuva: Tomi Hänninen

Domratsheva jätti viime kauden kokonaan väliin toissa syksyn sairastelujen seurauksena. Hän vieraili muutamissa maailmancupin osakilpailuissa, ei siis kilpaillut mutta hiihti harjoituksissa. Lokakuun alussa Domratshevan ja Ole Einar Björndalenin perheeseen syntyi tyttö. Domratsheva voitti edellisen Oberhofissa käydyn maailmancupin osakilpailun, yhteislähtökisan tammikuussa 2015. Tuolla kaudella 2014-2015 Domratsheva ja Mäkäräinen kävivät kovan kamppailun isosta kristallipallosta. Tuolloin kokonaiscupin voiton vei Domratsheva 48 pisteen erolla Mäkäräiseen.

Olympiavoittajan ja maailmanmestarin paluu kilparadoille Oberhofissa kuukausi ennen MM- kisoja tuo lajiin lisää säpinää.

Kaisa Mäkäräinen on kahdeksan kisan jälkeen maailmancupin toisella sijalla, 98 pistettä johtavasta Laura Dahlmeierista. Joulutauolla Mäkäräinen harjoitteli määrällisesti paljon. Mäkäräisen valmentaja Jarmo Punkkinen odottaa tulevissa kisoissa suojatiltaan vauhdikkaampaa menoa kuin mitä tällä kaudella on nähty.

Laura Dahlmeier osallistuu Oberhofissa vain sunnuntain yhteislähtökisaan. Hän jättää pikakisan ja takaa-ajon väliin valmentajiensa kehoituksesta. Dahlmeier on ollut tämän kauden terveenä. Hänen edelliskautensa ovat olleet rikkonaisia sairastelujen takia. Passailun tarkoituksena on keventää Dahlmeierin kuormitusta jotta terävyys säilyisi kauden tärkeimpiin kisoihin.

OBERHOF, GER

Pe 6.1. TV2 klo 15.10 naisten pikakisa (7,5 km)

La 7.1. TV2 klo 14.50 ja klo 15.35 miesten ja naisten takaa-ajot (12,5 km, 10 km)

Su 8.1. TV2 klo 14.45 ja klo 15.35 miesten ja naisten yhteislähdöt (15 km, 12,5 km)