Suora

  • Yleisurheilun halli-EM, 1. päivä
  • Inomhus-EM i friidrott, torsdag (svenskt referat)
  • Yleisurheilun halli-EM
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Pihlström kaatoi SKA:n ja loukkaantui – "Toivottavasti ei ole kausi ohi"

Helsingin Jokerit otti torstaina jääkiekon KHL:ssä maukkaan voiton, kun se kaatoi kotijäällään KHL:n kärkiseuran Pietarin SKA:n 3-2.

urheilu
Antti Pihlström, Jokerit
AOP

Jokereiden voittomaalin teki kolmannessa erän puolivälissä Antti Pihlström, joka ohjasi Jesper B. Jensenin viivavedon paluukiekon SKA-vahti Mikko Koskisen taakse.

Kauden kolmannen osumansa tehnyt Pihlström oli kuitenkin loukkaantunut ennen voittomaaliaan ja talutettiin juhlien jälkeen pois jäältä.

Ottelun jälkeen kokenut hyökkääjä käveli keppien varassa pois hallilta.

- Saattaa olla jotain vakavaa. Alaraajavamma. Toivottavasti Pihströmin kausi ei ole tässä, Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi.

Jokereiden kahdesta muusta maalista vastasivat Peter Regin ja Pekka Jormakka. Jokerit pelasi kotiyleisönsä edessä yhden kauden parhaimmista otteluistaan ja turhautti 33 kertaa torjuneen Ryan Zapolskin johdolla SKA-tähdet.

Muiden muassa Ilja Kovaltshuk ja toisessa ottelussa putkeen jäähyn filmaamisesta saanut Jegor Jakovlev kävivät läpi illan erittäin kuumina.

- Kovaltshuk on saavuttanut paljon ja hän on minua parempi pelaaja. Arvostan häntä pelaajana ja on toisaalta ymmärrettävää, että fanit ottavat hänet hampaisiin. Hän ei ole päässyt täällä tehoille. Se turhauttaa, Jesse Joensuu sanoi.

SKA:lle tappio oli kauden ensimmäinen Jokereille ja neljäs peräjälkeen.

- Vuosi on alkanut vaikeasti ja olemme hävinneet muutaman pelin putkeen. Taistelimme hyvin tänään ja onnittelen Jokereita voitosta, pietarilaisten päävalmentaja Oleg Znarok kertoi.

SKA herätteli Jokereita lokakuussa 6-0-kotivoitollaan. Sen jälkeen narripaidat ovat saalistaneet 27 ottelun aikana 22 kamppailusta pisteitä ja vankistaneet asemaansa läntisen konferenssin pudotuspelitaistossa seitsemäntenä.

Jalosen mukaan Jokereiden peliin täytyy kuitenkin yhä saada tasapainoa.

- Jotenkin saamme koneistamme enemmän irti kovia joukkueita vastaan. Emme ole niin taitava joukkue, että saisimme "heikoimmilta joukkueilta" pisteitä ilman todella kovaa yritystä. Sitä täytyy yrittää parantaa, Jalonen summasi.

Jokereiden kotiputki jatkuu lauantaina, kun vastaan asettuu läntisessä lohkossa toiseksi viimeisenä majaileva Severstal Tsherepovets.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat