Monipuolisuus pitää Ronaldon huipulla: "Hieno urheilija, upea jalkapalloilija"

Cristiano Ronaldo palkittiin Zürichin gaalassa Fifan vuoden 2016 pelaajana. Yle Urheilun asiantuntija Erkka V. Lehtolan mukaan eritoten monipuolisuus ja kyky muokata omaa pelityyliä pitävät Ronaldon yhä maailman huipulla.

urheilu
Cristiano Ronaldo
AOP

Cristiano Ronaldo pokkasi odotetusti Zürichin maanantai-iltaisessa Fifa-gaalassa vuoden 2016 parhaan miesjalkapalloilijan palkinnon. Mennyt vuosi oli ollut 31-vuotiaalle portugalilaiselle harvinaisen menestyksekäs: Ronaldo voitti keväällä Real Madridin kanssa Mestarien liigan ja kesällä Euroopan mestaruuden Portugalin paidassa. Viime vuoden lopulla mies palkittiin lisäksi France Football -lehden legendaarisella Kultaisella pallolla.

Yle Urheilun asiantuntijan Erkka V. Lehtola analysoi neljättä kertaa Fifan toimesta maailman parhaaksi valittua Ronaldoa:

- Ronaldo on loistava urheilija edelleen, vaikka piirun verran räjähtävyydestä on ehkä iän myötä kadonnutkin. Hän on pystynyt muokkaamaan peliään siitä huolimatta, Lehtola pohtii.

- Ronaldo tekee edelleen aivan tolkuttoman määrän maaleja, mutta pelaa lisäksi mielestäni yhä enemmän joukkueelle ja ajattelee voittamista myös joukkueen kautta. Hän ei ajattele enää pelkästään omia tehoja ja maaleja.

Lehtolan mukaan avain huipulla pysymiseen ja maailman parhaan valintaan on Ronaldon monipuolisuus.

- Monipuolisuudessaan Ronaldo on ollut maailman ykkönen tai kakkonen jo pitkään. Hän on erittäin kokonaisvaltainen pelaaja, Lehtola selittää viitaten vuosikymmenen kilpakumppaniin, Argentiinan ja Barcelonan Lionel Messiin.

Kesän kultajuhliin päättyneissä EM-kisoissa Ronaldo osoitti myös uutta voimaa ottaa kokonainen joukkue reppuselkään.

- Kyky kantaa joukkuetta ja ottaa muukin Portugalin joukkue mukaan tähtikaartiin ja pokaalin kylkeen. Viime kesän Euroopan mestaruus on mieletön kruunu, Lehtola kertaa.

- Ja pitää muistaa myös, ettei se Real Madridkaan ole ihan huonosti pärjännyt!

Suosittelemme

Tuoreimmat