Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Ilveksen toimitusjohtaja Honkalehto valmis siirtymään sivuun: "Se riippuu tulevista omistajista"

Vaikka Ilveksen pääoma on saatu nostettua positiiviseksi, kiekkokausi 2016-17 tuottaa Ilvekselle tappiota.

Tampereen Ilves (Jääkiekon Miesten Liiga)
Esa Honkalehto vuonna 2010.YLE

Ilveksen tase vuodenvaihteessa oli yksi maanantain yhtiökokousta kiinnostava tieto, sillä SM-liiga velvoitti oman pääoman olevan plussalla vuoden loppuun mennessä.

Seuran oma pääoma on saatu nostettua vajaat 240 000 euroa positiiviseksi. Kokoukselle kerrottiin myös, että Ilves on ollut SM-liigaan yhteydessä tilanteestaan. Pluslukema tarkoittaa yhtiökokoukseen osallistuneen Ilves-legenda Lasse Oksasen mukaan parempia neuvotteluasetelmia liigan suuntaan.

- Tässä vaiheessa, kun papereita on esitelty jo liigaan, jatko on selvillä. Vuodenvaihteessa täytyi tuoda julki, että tilanne on plusmerkkinen. Siinä mielessä voi sanoa, että jatketaan ja yhtä positiivisesti ajatellaan, että tämä vielä tästä kääntyy.

- Ainahan se työlästä on, vaikeat asiat on sellaisia, niitä ei voi napsautella kun rahasta on kysymys, Lasse Oksanen kertoi.

Fanien ryhmittymän, Share Ilveksen edustaja Heikki Karjalainen tunnusti, että tunnelmat kokouksen alla olivat jännittyneet. Kolme varttia kokouksessa sen sijaan rauhoittivat kummasti ajatuksia.

- Pelokkaat olivat fiilikset kun tuli tänne, mutta kyllä minä uskon, että tähän saadaan hyvä paketti kasaan, Karjalainen vakuutti.

Ilves-fanien joukkorahoitushanke kiinnostaa ostajaehdokkaita

Fanit ovat valmistelleet loppuvuodesta julkistettua joukkorahoitushanketta, joka Karjalaisen mukaan kiinnostaa potentiaalisia ostajaehdokkaita. Fanit ovat valmiita keräämään oman kortensa kekoon, jotta seuran tulevaisuus kirkastuisi.

- Jokainen potentiaalinen ostajaehdokas tietää, että olemme kiinnostuneita olemaan mukana. Toisaalta ymmärsin, että he olisivat kiinnostuneita ottamaan meidät mukaan, Karjalainen kertoi.

- Odotamme tietoa siitä, kuka lähtee prosessia vetämään. Voimme siinä vaiheessa käynnistää omamme, Karjalainen viittasi fanien suunnittelemaan joukkorahoitushankkeeseen.

Ilves-legenda Lasse Oksanen harmitteli omistajamuutoksen venymistä mutta uskoo, että Ilveksen pitkään hiertänyt kohtalonkysymys saataisiin nyt lopulta ratkaistua.

- Samalla mielellä tultiin kokoukseen tänään ja tullaan helmikuussa, toivotaan, että muutokset tapahtuvat. Kun tämä ei ole puhelaji, tämä on tekolaji. Pitäisi saada asiat tehtyä siihen malliin, Oksanen kuvasi.

Honkalehto jatkaa toimitusjohtajana toistaiseksi

Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto ilmoitti kokoukselle olevansa valmis jäämään pois tehtävästä viimeistään kesään mennessä. Miehen kohtalo riippuu uudesta omistajatahosta.

- Olen valmis siirtymään tältä roolilta sivuun viimeistään kesällä, Honkalehto vahvisti.

Mutta olet valmis myös jatkamaan?

- Tarvittaessa joo. Se riippuu tulevista omistajista, mikä heillä on suunnitelma.

Käytännössä Ilves-toimistoa pyöritetään pienellä henkilökunnalla, eikä epävarmuus tulevasta ole ainakaan helpottanut toimiston taakkaa. Myynti ei vedä, eikä Hakametsä houkuttele.

- Meidänkin elämää helpottaisi, että ihmiset lähtisivät liikkeelle ja tulisivat katsomaan Ilveksen otteluita Hakametsään.

- Kassa on todella kovilla, jos ei Hakametsään saada lisää yleisöä, toimitusjohtaja kuvasi.

Lisäaika kokousten välissä lisää epävarmuutta entisestään mutta toimitusjohtaja valaa uskoa, että nyt ollaan jo lähellä omistajamuutosta.

- Toivottavasti tämä vaikuttaisi niin, että kaikki ymmärtävät yrityskauppojen olevan tulossa. Tämän tyyppiset yrityskaupat eivät mene sormia napsauttamalla maaliin. Se on aina paitsi omistajan myös potentiaalisen ostajan asia neuvotella se maaliin. Varsinkin silloin kun on useampi kuin yksi kandidaatti, silloin väkisinkin neuvotteluja on pakko käydä siihen asti, että ne menevät loppuun.

Montako ostajaehdokasta Ilvekselle on?

- En ota siihen kantaa, Honkalehto sanoi.

Tappiollinen kausi

Meneillään oleva kausi tuottaa Ilvekselle tappiota, sen voi arvata jokainen hallin tyhjät penkkirivit nähnyt. Toimitusjohtaja Honkalehto myöntää tappiot mutta ei niiden suuruusluokkaa. Ulkojäätapahtuman tuotto jää 100 000 euroon, samalla vaivannäöllä oli ollut mahdollista saada isompikin tuotto, Honkalehto harmittelee.

- Itse tapahtuma tuotti noin 200 000 euroa ja kun siitä vähennetään oikeusmaksut ja ne ottelut, jotka olisi joka tapauksessa järjestetty Hakametsässä, päädytään noin 100 000 euroon.

- Manngard on kesän aikana taannut lainan ja sen lainan takuuna on olleet ulkojäät. Ei niitä lainoja ole vielä takaisin maksettu, Honkalehto selvitti kauden rahavirtoja ja Manngardin osuutta ulkojäiden tulovirrasta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat