Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Päänsä loukannut Tappara-pakki toipuu päivä kerrallaan: "Ei paljon pleikkaria pelailla"

Aivotärähdyksestä toipuva Valtteri Kemiläinen seurasi keskiviikkona Tappara-KooKoo -ottelua arkivaatteissa. Leijona-kutsun saanut puolustaja kertoi Yle Urheilulle, ettei itsekään tiedä, milloin palaa kaukaloon.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Valtteri Kemiläinen
Tomi Hänninen

Jääkiekossa tapahtuneet aivotärähdykset ovat olleet taas näkyvästi tapetilla. Viime viikolla uutisoitiin, että KalPan puolustaja Antti Halonen lopettaa ammatiuransa, syynä vuosi sitten saatu vakava aivotärähdys. Winnipegin suosikkitulokas Patrik Laine joutui sairastuvalle taas NHL:ssä saatuaan aivotärähdyksen kovan taklauksen seurauksena.

Yksi ikävä tärsky koettiin kotimaan jäillä joulukuussa, kun Tapparan nuori Valtteri Kemiläinen paiskautui pää edellä päin laitaa KalPaa vastaan pelatussa ottelussa. Yle Urheilu jututti nuorukaista, kun tämä seurasi Tapparan keskiviikkoista peliä KooKoota vastaan – yhä siviilivaatteet päällään.

- Päivä kerrallaan mennään ja toivotaan, että mahdollisimman pian pääsee takaisin peleihin, 25-vuotias Kemiläinen kertoo reippaasti.

Ammattiuran ensimmäinen aivotärähdys tuli ikävimpään mahdolliseen paikkaan. 10. joulukuuta pelatun ottelun oli määrä olla viimeinen ennen maajoukkuevahvuuteen liittymistä. Leijona-kutsu jäi loukkaantumisen takia välistä.

- Itse töhötin pää kolmantena jalkana laitaa päin. Kaveri väisti taklauksen ja siinä jalatkin osuivat vähän yhteen. Sinänsä se meni onneksi omaan piikkiin, ettei tarvitse turhia jossitella tai muita syyttää, Kemiläinen muistelee loukkaantumista.

Äänikirjoja ja kävelylenkkejä

Kuntoutuminen on ollut verkkaista. Kemiläinen on kokenut kuntonsa hyväksi, mutta fyysinen harjoittelu on silti pidetty minimissä. Ainoa sallittu liikuntamuoto ovat toistaiseksi kävelylenkit ja kuntopyöräily.

- Kyllähän se aika raskasta on, että ei paljon pleikkaria pelailla. Äänikirjoja olen ruvennut kuuntelemaan. Onpahan saanut ajan kulumaan, Kemiläinen kertoo sairaslomastaan.

- Tämä on sinänsä paha vamma, kun ei tiedä milloin pääsee taas jäälle. Jos menee ranne poikki, niin tietää että viiden viikon päästä on taas pelaamassa. Olisi kivempi laskea päiviä. Tietämättömyys tekee toipumisesta raskaampaa, Kemiläinen pohtii.

JYP-kasvatti näkee omassa tällissään samankaltaista huonoa onnea kuin Patrik Laineen tuoreessa loukkaantumisessa.

- Se on osa tätä lajia, että välillä tulee tärskyjä. Laineen tapauskin oli sinänsä aika hyvä taklaus, mutta siinä oli huonoa tuuria ja päät kolahtivat yhteen, Kemiläinen vertaa.

- Mutta sitten kun tulee välillä niitä suoraan päähän kohdistuvia taklauksia... Niin toivoo, että säilyisi se pelaajien keksinäinen kunnioitus. Että jätettäisiin ajamatta ja taklaamatta loppuun asti sellaisissa paikoissa, missä voi käydä pahasti.

Suosittelemme

Tuoreimmat