Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Kumpareet
  • Kumpareet
  • Elävä arkisto esittää

Jäähyt värittivät liigan kärkikamppailua - TPS nousi lopulta rankuilla voittoon

TPS menetti kahden maalin johtoasemansa KalPalle, mutta onnistui kääntämään ottelun voitokseen voittomaalikilpailun jälkeen. Ottelua sävytti molemmille joukkueille tuomitut lukuisat jäähyt.

urheilu
Jonne Virtanen Pitsiturnaus mestaruus
Tomi Hänninen

TURKU. Kärkikamppailun kupletin juoni ennen ottelun alkua oli selvä. Varsinaisen peliajan voitolla sarjakolmonen TPS nousisi vain pisteen päähän kakkosesta KalPasta, kun taas kuopiolaisten voitto olisi venyttänyt piste-eron seitsemään pisteeseen..

Kärkikoitos päättyi lopulta voittomaalikilpailun jälkeen TPS:lle 3–2. TPS johti ottelua 2–0, mutta KalPa kiri tasoihin päätöserän täysosumalla. TPS onnistui lopulta voittomaalikilpailussa tekemään kaksi maalia, kun taas KalPa jäi maaleitta.

- Tunne ja intensiteetti hävisivät jäähyjen myötä, mutta linja oli molemmille joukkueille sama, eikä suosinut kumpaakaan joukkuetta. En kyllä tykännyt, sillä tänään vihellettiin sekin, jos luisteli vastustajan lähelle, TPS:n Jonne Virtanen manaili.

- Ottelu oli tasaista vääntöä, mutta kyllähän se aina syö, kun vastustaja tulee kahden maalin takaa rinnalle. Pakko antaa krediittiä vastustajalle, joka pelasi hyvin, keskushyökkääjä jatkoi.

TPS:lle tuomittiin ottelussa yhdeksän kahden minuutin rangaistusta, KalPalle vain yksi vähemmän. Lukuisten jäähyjen myötä ei ottelun intensiteetti päässyt nousemaan kärkikamppailun arvoiselle tasolle.

- En sanoisi, että tuomarit sitä peliä tappoivat. Ehkä joukkueet olivat vain sen verran tyhmiä, etteivät sopeutuneet tuomitsemislinjaan. Molemmat joukkueet ottivat varmasti mielestään ihan liikaa jäähyjä, Virtanen sanoi.

Voittomaalikilpailu käynnistyi Virtasen viimeistelemällä maalilla. Kiekko meni aivan yläkulmaan, josta se kimposi takaisin kentälle. Tuomarit joutuivat tarkastamaan maalin syntymisen videolta.

– En ollut varma maalista, sillä kiekko lähti lavasta niin lujaa. Siinä kävi se legendaarinen, että kiekko vähän karkasi. Siinä oli niin vähän tilaa ja aikaa, joten oli pakko laukoa kiekkoa yläpesään, Virtanen veisteli hymyssä suin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat