Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mäkäräinen iloitsi voitosta huonojen yöunien jälkeen – ei lähde antamaan näyttöjä MM-Lahteen

Kaisa Mäkäräinen sanoi eilisen pikakilpailun voiton vieneen terävyyttä pois, vaikka kunto riitti ylivoimaiseen voittoon. Hän ei lähde Ylen tietojen mukaan antamaan maastohiihdon MM-näyttöjä ensi viikolla Ruotsiin.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Katso Mäkäräisen palkintojenjako ja haastattelu kuvaa klikkaamalla.

Kaisa Mäkäräinen oli hymyä täynnä toisen peräkkäisen maailmancup-voiton jälkeen Saksan Ruhpoldingissa. Kärkipaikalta takaa-ajokisaan lähtenyt suomalaistähti vei kisan näytöstyyliin. Toiseksi sijoittunut Tshekin Gabriela Koukalova jäi Mäkäräisestä peräti minuutin.

– Nautin kyllä koko kisasta tosi paljon. Se oli todella mukavaa. Täällä oli mahtava yleisö ja heitä oli todella paljon, Mäkäräinen kiitteli.

Voiton tae oli eilisen tapaan erinomainen ammuntatyöskentely. Lauantaina Mäkäräinen ampui nollat pikakilpailussa. Tänään sunnuntaina hän oli tarkempi kuin kovimmat kilpailukumppanit. Koukalova ja Saksan Laura Dahlmeier sortuivat useampiin ohilaukauksiin, kun Mäkäräinen ampui vain yhden hutilaukauksen.

– Siinäkin pystyi nauttimaan tilanteesta, vaikka tuli ensimmäisenä ja oli tiukka paikka. Pystyin kääntämään sen kuitenkin enemmän nautinnoksi. Oli kivaa tänään, mutta ei välttämättä helppoa, Mäkäräinen iloitsi.

Lauantaina Mäkäräinen otti kauden ensimmäisen maailmancup-voittonsa. Hän totesi sen vieneen terävyyttä pois. Se ei kuitenkaan ladulla näkynyt.

– Koko eilinen ilta oli yhtä hulinaa. En oikein ehtinyt huilata. Jalkoja särki ja nukuin huonosti yön. Onneksi ei tarvinnut hiihtää kovin tiukassa paikassa ketään vastaan, Mäkäräinen sanaili.

Voitolla Mäkäräinen nousi maailmancupin kokonaiskisassa toiseksi ohi Dahlmeierin. Hän on 19 pistettä perässä Koukalovaa, kun tämän vuoden maailmancupin kisoista on takana puolet.

Ensi viikolla ampumahiihdon maailmancupin kisat jatkuvat Italian Anterselvassa. Maastohiihdon maailmancupissa kisataan myös Ruotsin Ulricehamnissa viikonloppuna. Hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä kertoi perjantaina Ilta-Sanomille, että Mäkäräiselle on suunniteltu näytönpaikkaa Lahden MM-kisoja varten Ulricehamniin. (siirryt toiseen palveluun) Ylen saamien tietojen mukaan Mäkäräinen kisaa ensi viikolla ampumahiihdon maailmancupissa Anterselvassa.

Mäkäräinen ei vahvistanut kisasuunnitelmaa haastattelussa.

– Haluan ehdottomasti ensiksi jutella valmentajien kanssa. Eiköhän se tästä hyvin pian ratkea, Mäkäräinen muotoili.

NAISET, TAKAA-AJO, RUHPOLDING 15.1.

1. Kaisa Mäkäräinen FIN 30.58,0 (1 sakko)

2. Gabriela Koukalova CZE +1.00,9 (2)

3. Marie Dorin Habert FRA +1.23,1 (3)

4. Laura Dahlmeier GER +1.32,7 (4)

5. Hanna Öberg SWE +1.39,4 (1)

6. E. Puskarcikova CZE +1.49,9 (1)

7. Dorothea Wierer ITA +1.50,9 (2)

8. Anais Chevalier FRA +1.51,5 (1)

9. Marte Olsbu NOR +1.59,8 (1)

10. Lisa Vittozzi ITA +2.04,6 (0)

*Juttua päivitetty klo 17.34. *Tarkennettu tietoja Mäkäräisen kisaohjelmasta ensi viikolla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat