1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Bottaksen unelmasopimuksessa yksi outo juttu: ”En tiedä, mikä on siinä takana”

Entinen F1-kuljettaja Mika Salo pitää Bottaksen yksivuotista sopimusta erittäin outona.

Kuva: AOP

Entinen Formula 1-kuljettaja Mika Salo näkee Valtteri Bottaksen sopimuksessa oudon asian. Bottas sai Mercedekseltä vain yhden vuoden sopimuksen. Aiemmin Bottakselle oli spekuloitu optioitakin Mercedes-sopimukseen.

– Valtteri oli kuitenkin paras vaihtoehto Mercedekselle. Hän on myös tulevaisuuden maailmanmestari. En tiedä, mikä siinä on takana, Salo kommentoi.

Yksi vaihtoehto Mercedekselle on, että se haluaa pitää kuljettajatilanteensa avoimena kaudeksi 2018. Muun muassa Ferrarin nykyisen saksalaiskuljettajan Sebastian Vettelin sopimus päättyy tulevan kauden jälkeen.

Salo kuitenkin näkee sopimuksen pituuden ainoana miinuksena Bottaksen unelmasopimukselle Formula 1–sarjan kärkitalliin. Mercedes on hallinnut sarjaa viimeiset kolme vuotta Lewis Hamilton ja Nico Rosberg kuskeinaan.

– Se on todennäköisesti paras auto sarjassa. Sillä voitetaan kisoja ensi vuonna. Jos Hamiltonin pystyy lyömään, sitten on uskomaton tarina edessä, Salo sanoo.

Hänen mielestään sopimus oli odotettu, mutta sopimuksen julkistamisessa kesti ihmeellisen kauan. Bottasta on huhuttu Mercedekselle jo heti sen jälkeen, kun hallitseva maailmanmestari Nico Rosberg ilmoitti lopettamisestaan joulukuun alussa.

– Williams on varmasti vääntänyt kovaa kauppaa Mercedeksen kanssa, Salo muotoilee.

Joka tapauksessa Bottakselle uusi unelmatalli tulee pian. Bottas vaihtaa ensimmäistä kertaa urallaan F1-tallia.  Kausi alkaa maaliskuun 26. Australian GP:llä.

– Jos Hamiltonin pystyy lyömään, kaikki on auki. Jos pysyy vauhdissa, se on hyvä. Jos koko ajan tulee turpaan, niin se ei ole hyvä merkki, Salo tiivistää Bottaksen tulevan kauden tilanteen.

Katso Yle Urheilun erikoislähetys Bottaksen unelmasopimuksesta. Asiasta keskusteli Mildhin lisäksi pitkäaikainen F1-selostaja Oskari Saari.

Nyt se on varmaa! Bottaksen Mercedes-pestille sinetti