Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Hyvin Bottaksen tunteva pitkäaikainen F1-ääni: "Mielikuva Valtterista ei ole totta"

Pitkäaikainen F1-selostaja Oskari Saari tuntee Mercedekselle unelmapestin saaneen Valtteri Bottaksen hyvin. Hän kommentoi Bottaksen unelmapestiä Yle Urheilun erikoislähetyksessä. Katso lähetys kuvaa klikkaamalla.

urheilu
Valtteri Bottas kuvassa
Katso erikoislähetys kuvaa klikkaamalla

Suomalainen Formula 1–historia sai uuden luvun, kun Valtteri Bottaksen sopimus sai sinettinsä Mercedes-talliin. Askel on suuri nastolalaiskuljettajalle, sillä hän korvaa viime vuosien F1-menestystallissa hallitsevan maailmanmestarin Nico Rosbergin.

Pitkäaikainen F1-selostaja Oskari Saari kuvailee Bottaksen sopimusta unelmadiiliksi.

– Valtterin uran kannalta mieletön breikki, että ei jää pitkäksi aikaa liian pieneen talliin. Tämä on täydellinen mahdollisuus Valtterille. Se on käytettävä, Saari linjasi Yle Urheilun erikoislähetyksessä.

Saari tuntee Bottaksen useamman vuoden takaa erittäin hyvin.

Suurelle yleisölle on Saaren mukaan jäänyt illuusio Bottaksen julkisuuskuvasta.

– Moni pitää Valtteria julkisuuskuvansa perusteella kilttinä jees-miehenä. Se ei ole totta. Hän on erittäin kylmähermoinen ja kova kilpailija. Hän osaa ajatella nokkaansa ja pidemmälle, Saari kuvailee.

Se on hänelle eduksi Mercedeksen toista kuljettajaa Lewis Hamiltonia vastaan, joka tunnetaan äärimmäisen vaikeana tallitoverina. Hamilton on erittäin nopea kuljettaja, joka taitaa varikolla myös psykologisen pelin.

Vertailukohdaksi Saari ottaa Heikki Kovalaisen tilanteen McLarenilla. Kovalainen siirtyi kahden F1-kauden jälkeen menestystalliin vuonna 2008. Hän jäi ensimmäisellä kaudellaan McLarenilla kuljettajien sarjassa seitsemänneksi, kun Hamilton juhli mestaruutta.

– Hän koki vaikeana ajaa Hamiltonin tallitoverina siinä tilanteessa. Valtterilla on kokemusta F1:sistä monen vuoden ajalta tiukoista paikoistakin. Henkinen vahvuus on Valtterin ehdoton etu. Eikä unohdeta sitä, että Valtteri on äärettömän taitava ja nopea kilpakuljettaja, Saari kuvailee.

Erityisesti Saarelle on jäänyt Bottaksesta mieleen vuosi 2011, kun Bottas voitti GP3-mestaruuden.

– Se, millä tavalla se mestaruus tuli. Keskellä kesää Silverstonessa oli jo toivoton pistematka mestaruudesta. Sitten tapahtui jotain ja talli löysi jotain. Valtteri teki kisa kisan jälkeen häikäilemättömiä ja hienoja suorituksia. Ratkaisevassa viimeisessä kisassa oli mielestäni täydellinen sekoitus häikäilemättömyyttä, kylmähermoisuutta ja rauhallisuutta, Saari muistelee.

Hän uskookin Bottaksen saavuttavan menestystä heti avauskaudellaan.

– Valtteri taistelee ensi vuonna maailmanmestaruudesta ja ottaa sen ensimmäisen F1-kisavoittonsa, todennäköisesti useammankin, Saari päättää.

27-vuotias Bottas on kisannut F1:sissä neljä kautta. Urallaan suomalaiskuljettaja on ollut toistaiseksi yhdeksän kertaa palkintokorokkeella.

Katso Yle Urheilun erikoislähetys Bottaksen unelmadiilistä jutun kuvaa klikkaamalla tai täältä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat