1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jarkko Nieminen huvittunut epäilijöistään - "Miksi olisin lähtenyt vain maskotiksi?"

Tiistaina salibandyliigassa debytoiva Jarkko Nieminen vakuuttaa olevansa tosissaan eikä ole vaihtanut salibandyyn vain maskotiksi.

Jarkko Nieminen debytoi salibandyliigassa tiistaina. Kuva: AOP

Tenniskentät jättäneen Jarkko Niemisen elämässä alkaa uusi aikakausi tiistaina. Pitkään piinanneista jalkavaivoistaan toipunut Nieminen pääsee ensimmäistä kertaa kehiin salibandyliigassa. Nieminen edustaa tamperelaista Classicia kotiottelussa Hämeenlinnan Steelersiä vastaan.

- Harjoitteluni ei ole tietenkään ollut sitä, mitä oli tarkoituksena. Mutta olen tehnyt kaikkea niin paljon kuin mahdollista. Tiivistetysti voin sanoa, että olen harjoitellut säännöllisesti, mutta paljon vähemmän kuin olisin halunnut, Nieminen arvioi Classicin tiedotteessa.

Niemisen molemmissa kantaluissa on havaittu ankara tulehdus ja rasitusmurtuman esiasteita. Monena harjoituksen jälkeisenä päivänä Nieminen onkin joutunut liikkumaan konttaamalla kipujen estettyä kävelyn. 

- Vaivani eivät ole peräisin salibandysta, vaan merkkejä on jälkikäteen ajatellen ollut jo pitkän ajan kuluessa. Vaivojen pahenemisen ajoitus on vain ironinen, kun osuivat juuri salibandyn aloittamisen kohdalle. Nyt osaan kyllä arvostaa kaikkia tennisuran aikaisia terveitä päiviäni, Nieminen mietiskeli.

Nieminen on seurannut huvittuneena hänen lajinvaihdostaan syntynyttä keskustelua. Monet ovat olleet sitä mieltä, ettei Niemisellä ole mitään jakoa, vaikka eivät ole nähneet Niemistä vielä kertaakaan salibandykentällä. 

- Toistuva kysymys "oletko tosissasi" on huvittanut minua matkan varrella. En keksi mitään syytä, miksi olisin lähtenyt uuteen lajiin vain maskotiksi?