Hyppää sisältöön

Norjan alppitähti Svindal taas sairaalassa – MM-kisat jäävät väliin

Alppihiihdon supertähden Aksel Lund Svindalin kausi on ohi. Jälleen uudessa polvioperaatiossa ollut norjalainen julkaisi somessa kuvan sairaalapediltä.

Aksel Lund Svindal Kuva: EPA / Gian Ehrenzeller

- Here we go again, eli vapaasti suomennettuna "täällä taas". Näin kirjoitti Norjan alppihiihdon supertähti Aksel Lund Svindal tiistaina Facebook-tilillään.

Kirjoituksen yhteyteen liitetyssä kuvassa olympiavoittaja ja viisinkertainen maailmanmestari makaa sairaalapedissä letkuissa (siirryt toiseen palveluun). Tarkistusleikkauksen tulos on tyly: Svindalin polvesta löytyi nivelkierukan repeytymä, joka päättää laskijan kisakauden.

- Val Gardenan syöksykisan jälkeen polvessani oli outo tunne. Magneettikuvissa ei näkynyt mitään, mutta Wengenin harjoituslaskujen jälkeen tein päätöksen: jokin ei ollut kunnossa. Lääkärien kanssa päätimme tehdä uuden leikkauksen, Svindal kirjoittaa.

Svindal kaatui alunperin vuosi sitten Kitzbühelin syöksylaskussa, ja hänen oikean polvensa eturistiside katkesi. Norjalaisen ura oli jopa vaakalaudalla, mutta niin vain mies palasi mäkeen. Joulukuussa Svindal laski Italian Val Gardenassa toiseksi, mutta aristeli polveaan. Svindalin mukaan kierukka ei ole luutunut kunnolla kiinni polveen.

- Nivelkierukka, joka ei ole kiinni luussa tarkoittaa, ettei se toimi kunnolla. Ja se taas tarkoittaa sitä, että jokainen laskeutuminen ja hyppy on polvelle kivulias, Svindal kirjoitti.

Loukkaantuminen tarkoittaa myös sitä, ettei Svindalia nähdä helmikuussa Sankt Moritzin MM-kisoissa. Vammasta huolimatta 34-vuotias konkari jaksaa olla positiivinen – ja uskoo yhä palaavansa kilpailemaan.

- On hyvät mahdollisuudet, että palaan ensi talvena kisamäkeen entistäkin parempana, Svindal julisti.

.
.