Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Ruotsalaistyylinen johtamistapa" – tällainen on Helmarien uusi päävalmentaja

Nuorten maajoukkuevalmentaja Marianne Miettinen kertoi Yle Urheilulle, millainen päävalmentaja Helmarien peräsimessä aloittava Anna Signeul on.

urheilu
Anna Signeul
Anna Signeul on toiminut Skotlannin naisten maajoukkueen päävalmentajana vuodesta 2005 lähtien.AOP

Suomen Palloliitto tiedotti tiistaina valinneensa naisten jalkapallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi ruotsalaisen Anna Signeulin. Signeulin pesti alkaa vasta syksyllä – elokuuhun asti naisten päävalmentajana tuuraa Marko Saloranta.

- Kevään aikana Annalla on mahdollisuus Markon työn kautta nähdä millaisia pelaajia, kombinaatioita ja järjestelmänmuutoksia maajoukkueessa on. Syksyllä hän voi sitten itse päättää, minkälaisella ryhmällä lähtee MM-karsintoihin, U18- ja U19-maajoukkueiden päävalmentaja Marianne Miettinen kertoi Yle Urheilulle.

Kesän EM-kisoihin asti Signeul toimii Skotlannin maajoukkuevalmentajana. Helmareissa 55-vuotias ruotsalainen korvaa maajoukkuetta vuodesta 2010 luotsanneen maamiehensä Andrée Jeglertzin.

- Annan tapauksessa kyse ei ollut pelkästään kansalaisuudesta, vaan äärimmäisen hienosta kokemuksesta ja näkemyksestä eurooppalaisesta naisten huippujalkapallosta, Miettinen valotti Palloliiton valintaprosessia ja -perusteita.

- Odotettavissa on hyvin ruotsalaistyylinen johtamistapa. Hän on ihmisläheinen, haluaa keskustella ihmisten kanssa, jakaa vastuuta, työskennellä yhdessä oman valmennustiiminsä kanssa ja kohdata pelaajat ihmisinä, Miettinen kuvaili tulevaa Helmari-luotsia.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat