Tähden voitto otettiin riemuiten vastaan: "Nyt rytisi yhdenvertaisuudesta taas yksi muuri"

Ensimmäisenä vammaisurheilijana Vuoden urheilijaksi valittu Leo-Pekka Tähti sai Urheilugaalan jälkeen suitsutusta.

Kuva: Tomi Hänninen

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähdelle sataa sosiaalisessa mediassa onnitteluja oikealta ja vasemmalta. Tuore Vuoden urheilija saa kehuja niin urheiluväeltä ja poliitikoilta kuin tavallisilta kansalaisiltakin.

Tähti on ensimmäinen paraurheilija, joka palkitaan Vuoden urheilijana.

- Nyt rytisi yhdenvertaisuudesta taas yksi muuri, Invalidiliiton pääjohtaja Petri Pohjonen twiittasi (siirryt toiseen palveluun).

Samasta aiheesta kirjoitti myös vihreiden vammaisjärjestössä vaikuttava Jukka Väisänen Uuden Suomen blogikirjoituksessaan (siirryt toiseen palveluun), joka oli otsikoitu "Askel kohti vammaisten yhdenvertaisuutta".

Oli jo aikakin, moni sosiaalisen median käyttäjistä kirjoitti. Neljä vuotta sitten kaikki eivät olleet vielä valmiita palkitsemaan Tähteä, mutta nyt oli toisin.

- Meinasin kirjoittaa just ennen Vuoden urheilija -julistusta, että väärä voitti, mutta ei voittanutkaan. Oli jo aikakin, radiopersoona Mikko Peltola twiittasi (siirryt toiseen palveluun).

Muun muassa pika-aituri Nooralotta Neziriä valmentava Jussi Ihamäki kehui (siirryt toiseen palveluun) monen muun tavoin Tähden koskettavaa puhetta gaalassa.

- On se kova! Mahtava ihminen ja mahtava urheilija. Upea puhe, Ihamäki kirjoitti.