Suora

  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8
  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 3
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 2. päivän kooste
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: kouluratsastuksen Grand Prix
  • Kuka olisi uskonut
  • Dota 2: The International -loppuottelu

Mercedes-pomo: "Kohtelemme Lewisia ja Valtteria tasa-arvoisesti"

Mercedes-pomo Toto Wolff uskoo, että Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen kemiat toimivat hyvin.

urheilu
Toto Wolff
EPA

Mercedeksen F1-tallin päällikön Toto Wolffin mukaan Valtteri Bottas oli listan kärkipäässä, kun maailmanmestari Nico Rosbergille etsittiin korvaajaa. Bottaksen Mercedes-sopimus julkaistiin maanantaina.

- Valtteri oli ehdottomasti yksi kärkiehdokkaista. Hänen junioriuransa oli vaikuttava. Hän ei ole vielä päässyt esittämään parastaan, koska hänellä ei ole ollut mahdollisuutta ajaa mestaruuksista, Wolff sanoi Oskari Saaren Formulacast-podcastissa. (siirryt toiseen palveluun)

Wolff ei usko, että Bottaksen ajotyyli muuttuu, kun hän pääsee ajamaan sarjan parhaaseen talliin.

- Hänen ei pidä muuttaa persoonallisuuttaan. En usko, että hänen ajotyylinsä muuttuu. Hänen ei tarvitse muuttaa sitä, hän on tarpeeksi hyvä. Hän tarvitsee vain nopean auton.

Wolff kekusteli kuljettajavalinnasta etukäteen tallin toisen kuljettajan Lewis Hamiltonin kanssa.

- Puhuimme asiasta. Lewis sanoi, että Valtteri on mukava kaveri. Yksi niistä, joiden kanssa hän tulee toimeen hyvin. Hänen mielestään Valtteri oli hyvä vaihtoehto.

Hamilton ja Rosbergin väleistä puhuttiin paljon heidän ollessaan tallikavereita. Välit eivät olleet parhaat mahdolliset. Miten Wolff näkee Hamiltonin ja Bottaksen tilanteen tallikavereina?

- Tiimissä täytyy olla hyvä dynamiikka. Uskon, että kemia toimii hyvin heidän välillään. He molemmat haluavat voittaa, joten tulee vaikeampiakin hetkiä, varsinkin jos auto ei aina toimi yhtä hyvin. Mutta uskon, että kaikki toimii heidän välillään hyvin, ehkä paremmin kuin aikaisemmin.

Bottaksella on tietysti paljon opeteltavaa uudessa tallissa. Samalla myös säännöt muuttuvat. Voidaanko suomalaiskuljettajalta odottaa huipputuloksia heti kauden alusta lähtien?

- Valtteri opettelee tallin asioita ja tekniikkaa. Kun hän on testannut autoa muutaman päivän, tiedämme onko hän valmis jo Melbournessa. Minulla ei ole epäilystäkään, että hän tulee menestymään erittäin hyvin, mutta en halua ennustaa milloin hän on valmis haastamaan Lewisin.

Wolff vakuuttaa, että molempia kuljettajia kohdellaan Mercedeksellä tasa-arvoisesti.

- Kyllä. Olemme tehneet niin aiemmin ja niin teemme nyös tulevaisuudessa.

Lähde: Formulacast-podcast

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat