1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Huippukuntoinen Mäkäräinen ensimmäisenä radalle Anterselvan normaalimatkalla

Ampumahiihdon maailmancupia hiihdetään loppuviikko Italian Anterselvassa. Suomen Kaisa Mäkäräinen lähtee torstaina ladulle yhtenä ennakkosuosikeista.

Kaisa Mäkäräinen. Kuva: EPA

Kaisa Mäkäräinen on yksi ennakkosuosikeista torstaisessa normaalimatkan kisassa Italian Anterselvassa. Hän avasi voittotilinsä tämän kauden osalta viime viikonloppuna Ruhpoldingissa, kuv voitot irtosivat pikakisassa ja takaa-ajossa. Maailmancupissa toisena oleva Mäkäräinen lähtee torstaipäivän kisaan ensimmäisenä.

Suomalainen on tällä hetkellä huippukunnossa. Hänen vauhtinsa radalla on terävää ja kestävää, ja Ruhpoldingissa hän onnistui mainiosti myös ampumapaikalla.

Kaiken kaikkiaan Mäkäräinen on ollut varsin tasainen tänä talvena. Hän on yltänyt kuusi kertaa palkintokorokkeelle ja jäänyt vain kahdessa kisassa kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Anterselvassa Mäkäräinen on noussut palkintokorokkeelle yhteensä seitsemän kertaa. Hän on ollut siellä viisi kertaa toinen ja kaksi kertaa kolmas. Voitto Anterselvassa Mäkäräiseltä kuitenkin puuttuu.

Päivän normaalimatkalla (15km) suurimpia voittajasuosikkeja ovat Mäkäräisen ohella Gabriela Koukalova, Laura Dahlmeier, Marie Dorin Habert sekä Dorothea Wierer.

Anterselva

To 19.1. naisten 15km, TV2 klo 15.10

Pe 20.1. miesten 20km, TV2 klo 15.10 (kooste TV2 klo 18)

La 21.1. naisten yhteislähtökisa 12,5km, TV2 klo 14.20 ja miesten viesti TV2 klo 17.35-18.30 (kooste)

Su 22.1. miesten yhteislähtökisa (15km), TV2 klo 11.55 ja naisten viesti klo 15.40