Suora

  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO
  • Urheiluruutu

Nyt puhuu murheen murtama turma-auton kuljettaja: "Meidän täytyy pysyä vahvoina"

Katsojan kuolemaan johtanut onnettomuus on synkentänyt tunnelmia Monte Carlon MM-rallissa. Turma-auton kuljettaja Hayden Paddon on yhä murheen murtamana.

urheilu
Hayden Paddon kuvassa
Murheen murtama. Hayden Paddon vetoaa rallifaneihin ja mediaan kunnioittamaan torstai-iltana menehtyneen katsojan perhettä ja ystäviä.Miika Wuorela

Hyundai-kuljettaja Hayden Paddon vetoaa rallifaneihin, joilta odottaa korrektia käytöstä torstai-illan ikävän tapaturman jälkeen. Paddon vetäytyi Monte Carlon MM-rallista välittömästi tapahtuneen jälkeen. Lauantaina mies halusi keventää mieltään ja antaa ainoan lausuntonsa asiasta.

- Meidän ajatuksemme ovat onnettomuudessa osallisena olleen katsojan perheessä ja ystävissä. Olosuhteista välittämättä, tämä on jotain sellaista, mitä emme halua koskaan nähdä, Paddon aloittaa.

Paddon on saanut kartanlukijansa John Kennardin kanssa lukuisia viestejä, joissa uusiseelantilaista kilpailijaparia koetetaan lohduttaa vaikean ajanjakson keskellä.

- Olemme Johnin kanssa todella otettuja kaikista kannustusviesteistä, joita olemme saaneet. Mutta ainut huolenaiheeni on tietysti uhrin perheen kohtalo. Se, ettemme pysty palaamaan kotiin Uuteen-Seelantiin, tekee asioista hieman hankalampia, mutta meidän täytyy pysyä vahvoina nyt.

Onnettomuus herätti suuresti huomiota välittömästi tapahtuneen jälkeen. Sosiaalisessa mediassa levisi muun muassa kuva, joka ensivilkaisulta näyttää auton alle jäävältä mieheltä, mutta paljastuu lähemmässä tarkastelussa kiveksi, joka hajoaa palasiksi.

Tällaisille, villeille arveluille Paddon haluaa stopin heti.

- Haluan käyttää tämän tilaisuuden, ja pyytää ihmisiä olemaan spekuloimatta tapahtuneella. Katsomatta sitä, miksi ja miten onnettomuus tapahtui, sormella osoittelu ei sitä miksikään muuta. Tärkeintä, että opimme tästä, ja olen itse halukas työskentelemään FIA:n ja rallijärjestäjien kanssa varmistaakseni, ettei tällaista tapahdu enää.

Tulevaisuuden turvallisen rallinkatselukokemuksen varmistaakseen, Paddon muistuttaa myös katsojien omasta vastuusta erikoiskokeiden varressa.

- Pyydän katsojia harkitsemaan, missä he seisovat, ja kunnioittamaan myös järjestysmiesten ohjeita. Haluamme kaikki nauttia hyvästä showsta ja palata sen jälkeen kotiin perheidemme luo. Vetoan katsojiin myös siinä, että jos näette jonkun seisovan vaarallisessa paikassa, pyydätte häntä siirtymään. Se on meidän kaikkien parhaaksi. Voimme yhdessä työskennellen estää vastaavaa tapahtumasta uudelleen.

Tämän jälkeen Paddon ei enää halua julkisesti aiheeseen palata, eikä vastailla median kysymyksiin tapahtuneesta.

- Medialta toivon myös kunnioitusta uhrin perhettä ja ystäviä kohtaan. Tämän jälkeen en enää anna uusia haastatteluja tapahtuneesta. Teimme kunnioituksesta päätöksen olla jatkamatta kilpailua tänä viikonloppuna, mutta olemme jälleen Ruotsin rallissa antamassa kunnioitusta, Paddon lupaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat