1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Mäkäräiseltä huima nousu – mitalisija jäi vain niukasti saavuttamatta

Kaisa Mäkäräinen joutui tekemään täyden päivätyön ampumahiihdon maailmancupin yhteislähtökilpailussa Anterselvassa. Kilpailu oli viimeinen henkilökohtainen kilpailu ennen 9. helmikuuta alkavia MM-kilpailuja.

Kaisa Mäkäräinen Kuva: Lehtikuva / AFP

Kaisa Mäkäräinen teki loistavan nousun kärkitaistoon Anterselvan yhteislähtökilpailussa, vaikka mitalisijat jäivätkin saamatta.

Mäkäräisen kilpailu sai surkean alun, sillä hän ampui heti ensimmäisellä ampumapaikalla ensimmäisen laukauksensa ohi. Myös hänen viimeinen laukauksensa meni ohi, joten Mäkäräinen joutui kiertämään kaksi sakkokierrosta ja putosi viimeistä edelliseksi.

Mari Laukkanen sen sijaan onnistui ensimmäisellä ampumapaikalla täydellisesti ja pudotti kaikki laikat alas. Toisella makuupaikalla hänellä kesti varsin kauan aloittaa ja heti ensimmäinen laukaus meni ohi. Mäkäräinen ampui puhtaasti ja nousi 15:nneksi, kun Laukkanen putosi 22:nneksi.

Mäkäräinen onnistui ensimmäisellä pystypaikalla ampumaan puhtaasti ja nousi takaisin kärkitaistoon mukaan. Laukkanen taasen ampui kaksi ohi ja putosi viimeisten joukkoon.

Kolmas ampumapaikka oli muutenkin ratkaiseva, sillä kärkinaisista Laura Dahlmeier pystyi ainoana ampumaan puhtaasti ja siirtyi ylivoimaiseen johtoon. Saksalaisen johto tosin katosi viimeisellä ampumapaikalla, kun hän ampui kaksi laukausta ohi.

Mäkäräisellä oli viimeisellä ampumapaikalla mahdollisuudet nousta johtoon, mutta hän ampui hitaammin kuin Gabriela Koukalova ja Nadine Horchler ja vielä viimeisen ohi ja joutui sakkokierrokselle.

Voitosta käytiin tiukka kamppailu Dahlmeierin, Koukalovan ja Horchlerin kesken. Horchler oli loppusuoralla vahvin ja vei voiton ennen Dahlmeieria ja kolmanneksi tullutta Koukalovaa. Kirkkaasti kovinta vauhtia ladulla pitänyt Mäkäräinen nousi viimeisellä hiihtolenkillä kuusi sijaa ja sijoittui neljänneksi. 10:nneksi nopeimman hiihtoajan tehnyt Laukkanen ylitti maaliviivan 26:ntenä.

NAISET, YHTEISLÄHTÖ, ANTERSELVA

1. Nadine Horchler    GER  36.11,5 (0)

2. Laura Dahlmeier    GER +    3,1 (3)

3. Gabriela Koukalova CZE +    8,0 (2)

4. Kaisa Mäkäräinen   FIN +   13,5 (3)

5. Marie Dorin Habert FRA +   19,0 (4)

6. Alexia Runggaldier     ITA +   24,1 (1)

7. Anna Magnusson     SWE +   26,4 (1)

8. Vanessa Hinz       GER +   27,4 (2)

9. Kaia Woeien Nicolaisen    NOR +   27,9 (0)

10. Julia Dzhima       UKR +   32,0 (3)

26. Mari Laukkanen     FIN + 2.07,2 (5)