1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. koripallo

Lauri Markkasen heittokäsi jälleen kuumana

Markkanen oli jälleen oivassa vedossa NCAA:ssa heittämällä 18 pistettä ja kauhomalla seitsemän levypalloa.

Kuva: AOP

Lauri Markkasen Arizonan yliopisto venytti voittoputkensa Yhdysvaltojen koripallon yliopistosarjassa (NCAA) 12 otteluun voittamalla legendaarisen UCLA:n 96-85 (48-37). Markkanen oli jälleen oivassa vedossa heittämällä 18 pistettä ja kauhomalla seitsemän levypalloa.

Ottelusta ei puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun UCLA:n tavoitteena on perinteikkäästi pitää yllä korkeaa tempoa ja juosta mahdollisimman paljon. Arizona piti kuitenkin kotijoukkueen aisoissa ja johti parhaimmillaan 14 pistettä toisella puoliajalla, mutta UCLA tuli takaisin kannoille.

Reilu minuutti ennen loppusummeria UCLA ylsi vielä kuuden pisteen päähän, mutta Markkanen donkkasi hyökkäyslevypallon sisään virheen kera ja vei vapaaheitollaan ”Wildcatsin” yhdeksän pisteen johtoon, josta UCLA ei enää noussut. UCLA oli ennen tappiota voittanut 11 peräkkäistä kotipeliään.

Markkanen teki erinomaista heittotyötä läpi ottelun: kakkoset upposivat 4/9, kolmoset 3/4 ja vapaaheitot 6/6. 18 pisteen lisäksi hän haki seitsemän levypalloa, joista neljä tuli hyökkäyspäässä. Minuutteja Markkaselle kertyi 32.

11 mestaruudella UCLA on miesten yliopistokoripallon kaikkien aikojen menestynein joukkue. Tälle kaudelle kolmanneksi asiantuntijoiden rankkaaman UCLA:n tähtinimiin kuuluu mm. teinisensaatio Lonzo Ball, jonka illan saldo oli 24 pistettä, kuusi levypalloa ja kahdeksan syöttöä. Ballin odotetaan olevan ensi kauden NBA:n varaustilaisuuden kärkinimiä.

Katso Markkasen pistetehtailua tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun).