Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Parikumpareet
  • Parikumpareet

Titaanilevyt kalloonsa saava huippu-urheilija jatkaa kamppailulajia - selvisi yhden prosentin tragediasta

Kohtalokas onnettomuus oli viedä judohuippu Stephanie Inglisin hengen. Sisukas huippu-urheilija jatkaa edelleen yhdessä kohtaa jo lähes toivottamalta näyttänyttä taistelua palatakseen takaisin tatamille ja mitalikantaan.

urheilu
Judoka Stephanie Inglis
Judoka Stephanie InglisAOP

Judoka Stephanie Inglis, 28, sai vakavia vammoja viime toukokuussa tapahtuneessa moottoripyöräonnettomuudessa Vietnamissa. Hänelle annettiin lääkärien toimesta vain yhden prosentin mahdollisuus selviytymiseen.

Inglisin hameen arveltiin juuttuneen kiinni moottoripyörän renkaaseen sillä seurauksella, että hän makasi koomassa viikkokaupalla, sai vakavia vammoja päähänsä, mursi niskansa kahdesta kohtaa ja hänelle operoitiin mm. reikä henkitorveen.

Skottiurheilijalla ei ollut onnettomuuden aikaan tarpeeksi kattavaa vakuutusta, mutta hänelle perustettiin rahankeräys, jonka kautta tukea kertyi lähes 350 000 euroa.

Tulevana perjantaina, noin kahdeksan kuukautta traagisen onnettomuuden jälkeen Inglisin kalloon operoidaan Edinburghissa kädenkokoiset, titaanista valmistetut paikkalevyt.

Leikkauksen jälkeen maansa judotähti aikoo palata rakkaan kontaktilajinsa, judon pariin.

- Olen toipunut yhden prosentin mahdollisuudesta ja odotan olevani aikanaan täydessä iskussa. Älkää siis kukaan tulko kertomaan minulle, mitä en saa tehdä. Tunnen itseni paremmin kuin kukaan muu.

Neljävuotiaana judon aloittaneelle Inglisille lajiharjoittelu ja itse kisaaminen merkitsee "koko elämää" ja samalla pääsyä normaaliin arkeen.

- Tiedän pystyväni palaamaan judon pariin ja voittamaan jopa lisää mitaleja. Harjoittelua täytyy vain soveltaa enemmän jatkossa, olla kaikessa arkitekemisessä fiksu ja välttää turhia riskejä, tuumii periksiantamaton opettaja.

Lähde: The Sunday Times

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat