Suora

  • Elävä arkisto esittää

Australian avoimissa jatkoon edennyt Ruusuvuori, 17, Davis Cup -joukkueeseen

Emil Ruusuvuori on edennyt Australian avoimissa kolmannelle kierrokselle.

tennis
Emil Ruusuvuori lyö palloa.
Emil Ruusuvuori.Heidi Koivunen/Tennisliitto

Tenniksen Australian avoimissa hyviä otteteita esittänyt Emil Ruusuvuori, 17, on valittu Davis Cup -joukkueeseen Georgiaa vastaan. Ruusuvuoren lisäksi Suomea edustavat 3.-5. helmikuuta Tbilisissä pelattavassa Euroopan/Afrikan lohkon II ryhmän maaottelussa Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen ja Eero Vasa.

- On tosi hienoa päästä ensimmäistä kertaa aikuisten maajoukkueeseen. Meillä on hyvä jengi kasassa. Tunnemme toisemme hyvin, joten joukkuehenki on varmasti loistava, Ruusuvuori kommentoi Tennisliiton tiedotteessa.

Ruusuvuori voitti tiistaina Australian avointen poikien kaksinpelin toisella kierroksella australialaisen Lucas Vuradinin 7-6, 6-1.

- Pelini oli kaikin puolin parempaa kuin ensimmäisellä kierroksella. Ja kun peli sujui, oli helppo nauttia isomman kentän tunnelmasta, Ruusuvuori sanoi.

Hän pelaa keskiviikkona kolmannella kierroksella nelinpelipariaan, Tshekin Michael Vrbenskya vastaan.

Kontinen ei pelaa Davis Cupissa

Myös Henri Kontinen pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona. Hän ja australialainen nelinpeliparinsa John Peers kohtaavat puolivälierässä Australian kaksikon Chris Guccione/Sam Groth. Kontinen joutuu harmikseen jättämään Davis Cupin Georgiaa vastaan väliin.

- Suomen edustaminen on aina kunnia, ja olisin mielelläni joukkueen mukana. Joudun kuitenkin ottamaan ensi viikon levon kannalta ja kuntouttamaan Australian jälkeen fyysisiä vaivojani, Kontinen selvitti.

Lähteet: Tennisliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat