Rannikko odottaa illan jännitysnäytelmää - "Isot panokset"

Raivaako Joensuun Kataja tiensä koripallon Mestarien liigan pudotuspeleihin? Kataja haastaa turkkilaisen Karsiyakan kello 21.30 Joensuussa pelattavassa taistossa.

Teemu Rannikko ennakoi illan jännityskamppailua. Kuva: Tomi Hänninen

Joensuun Kataja taistelee myöhään tänä iltana jatkopaikasta koripallon Mestarien liigassa. Kataja saa vieraakseen turkkilaisen huippujoukkueen Pinar Karsiyakan. Katajan on pakko voittaa ottelu säilyttääkseen mahdollisuutensa pudotuspeleihin (24 parasta joukkuetta).

Katajan kokenut pelimies Teemu Rannikko odottaa jo vesi kielellä illan jännitysnäytelmää.

- Mukavaa päästä pelaamaan tällaisessa ottelussa. Isot panokset ja kova joukkue vastustajana. Lohkovaiheen viimeinen kamppailu ja voitolla pääsemme todennäköisesti jatkoon. En osannut olettaa, että olisimme tässä vaiheessa näin hyvissä asemissa, Rannikko arvioi.

Kataja on kärsinyt loukkaantumisista, eikä täyttä kokoonpanoa ole tahdottu saada jalkeille. 

- Turha lähteä selittelemään mitään. Mutta koripalloa seuraavat tietävät, miten paljon vaikeammaksi pelit menevät, kun yksi tai kaksi pelaajaa jää jokaisesta ottelusta sivuun eikä päästä täydellä kokoonpanolla sen paremmin harjoituksiin kuin otteluihinkaan, Rannikko mietti.

Kataja ja Karsiyaka kohtasivat lohkovaiheessa jo syksyllä. Tuolloin Kataja juhli komeaa voittoa 84-66.

- Heillä on hyviä pelaajia jokaiselle pelipaikalle eikä heidän joukkueessaan ole heikkoja lenkkejä. Vaikka Le Mans voittaa tämän lohkon, niin Karsiyaka on mielestäni lohkon paras joukkue. Pelasimme heitä (Karsiyaka) vastaan vieraskentällä aivan huippuottelun, Rannikko hehkutti.

Kataja ja Karsiyaka iskevät yhteen kello 21.30 Joensuussa.