"Ymmärtävätkö suomalaiset koripallon ystävät, kuinka kova joukkue oli vastassa?"

Katajan Teemu Rannikon mukaan Kataja teki tiistaina Mestarien liigassa liikaa puolustusvirheitä.

Teemu Rannikko. (Arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen.

Kataja Basketin tie koripallon Mestarien liigassa nousi pystyyn, kun turkkilainen Pinar Karsiyaka haki Joensuusta tiistaina 83-73-voiton lohkovaiheen viimeisessä ottelussa.

Voitolla Kataja olisi edennyt Mestarien liigan pudotuspeleihin, mutta tappion myötä joensuulaiset jäivät sijalle seitsemän.

- Meillä oli erittäin hyvä alku, kun johdimme ensimmäisellä neljänneksellä reilusti. Sitten otteemme herpaantui. Puolustus ei toiminut toisella neljänneksellä. Vastustaja meni siinä johtoon. Toisella puoliajalla pääsimme monta kertaa peliin mukaan, mutta emme kuitenkaan pelanneet voitosta. Tulos oli sellainen, miltä peli näytti, 13 pistettä tehnyt Katajan Teemu Rannikko selvitti Yle Urheilulle.

- Teimme paljon virheitä puolustuksessa. Siellä oli aika kovia jätkiä vastassa. Vaikka sitä on viisi minuuttia ennen loppua, tasoissa, on siitä vielä pitkä matka voittoon.  

Rannikko alleviivasi, että Pinar Karsiyaka on todella kova joukkue.

- Erittäin kova joukkue oli vastassa. En tiedä, ymmärtävätkö suomalaiset koripallon ystävät, kuinka kova joukkue oli vastassa? Vastustaja oli lohkon toiseksi paras joukkue.

Katajan päävalmentaja Greg Gibson oli pettynyt.

- Olihan tämä pettymys. Se teki meille hallaa, kun meillä oli muutama pelaaja sivussa. Me taistelimme ja teimme tästä ottelun. Emme ihan saaneet nostettua peliämme seuraavalle tasolle, Gibson totesi.

Gibsonin mukaan Mestarien liiga oli hyvä kokemus. 

- Mestarien liiga osoitti sen, että joinain iltoina pystymme kilpailemaan Euroopan parhaita joukkueita vastaan. Voitimme useita huippujoukkueita. Töitä on vielä tehtävä. Toivon, että tämä kokemus tekee joukkueesta paremman kevään pelejä ajatellen.  

Katajan kansainväliset ottelut jatkuvat FIBA Europe Cupin pudotuspeleissä.