Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.

Lebedeva menettää molemmat olympiamitalinsa – kärysi venäläisten "suosikkiaineesta"

Venäläinen yleisurheilija Tatjana Lebedeva menettää kaksi Pekingin olympiakisojen mitaliaan. Kansainvälinen olympiakomitea vahvisti keskiviikkona kahden urheilijan menettävän olympiamitalinsa.

yleisurheilu
Tatjana Lebedeva
Tatjana LebedevaAOP

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on vahvistanut, (siirryt toiseen palveluun) että Jamaikan pikajuoksija Nesta Carter sekä Venäjän pituushyppääjä ja kolmiloikkaaja Tatjana Lebedeva menettävät Pekingin olympiakisojen mitalinsa. Lebedeva voitti Pekingissä hopeaa sekä pituushypystä että kolmiloikasta.

Lebedevan dopingnäytteistä löydettiin uusintatesteistä jälkiä kielletystä aineesta, dehydrokloorimetyylitestosteronista, joka tunnetaan kauppanimeltä Turinabol. Kyseinen aine kuuluu anabolisiin steroideihin ja sitä on pidetty itäsaksalaisena ihmeaineena. Lebedeva ilmoitti uutistoimisto TASS:lle, että hän aikoo valittaa tuomiosta.

Samaisesta aineesta on viime aikoina uusintatesteissä jäänyt kiinni useita venäläisiä, mikä on johtanut olympiamitalien menetykseen. Lontoon olympiakisojen mitaleista ovat joutuneet luopumaan muun muassa moukarinheittäjä Tatjana Lisenko, 3 000 metrin estejuoksija Julia Zaripova ja painonnostaja Apti Auhadov. Pekingin kisojen uusintatesteissä Turinabolista ovat kärynneet muun muassa korkeushyppääjä Anna Tshitsherova, keihäänheittäjä Maria Abakumova ja juoksija Denis Aleksejev.

Lebedeva, 40, voitti Ateenan olympiakisoissa pituushypyn kultaa sekä kolmiloikassa pronssia. Lisäksi hän otti Sydneyn olympiakisoissa kolmiloikassa pronssia. MM-kilpailuissa hän on voittanut kolme kultaa ja kaksi hopeaa, yhden EM-kullan sekä useita sisäratojen arvokisamitaleita.

Pekingin ja Lontoon olympiakisojen uusintatestien perusteella 98 urheilijaa on jäänyt kiinni kielletyistä aineista. 60 heistä on Pekingin kisoista ja 38 Lontoosta. Kärynneiden listalla on yli 25 mitalistia.

Lisäys klo 18.28: Lebedeva aikoo valittaa päätöksestä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat